新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4427|回復: 12

[官方活動] [花絮及討論區] Richcoln Home Theatre Concept 演示會

歡迎大家在此討論分享。

評分

查看全部評分

能夠舉辦今次活動,真係要多得新漢建業既幫忙 DSC_6926.JPG

今次「Richcoln Home Theatre Concept 演示會」新漢希望參加既每位會員都能夠享受到最好既效果,所以名額貴精不貴多 DSC_6933.JPG

影音活動當然由家庭影院版主百事佬主持啦 DSC_6936.JPG

而向會員講解新漢娛樂中心的展示器材,就由Terry負責 DSC_6952.JPG

主角之一StormAudio ISP 3D.32 Elite Reference 影院前級 DSC_6915.JPG

多聲道ASCENDO Immersive Audio CCRM影院揚聲器全部已入牆及裝於幕後,Terry只能夠展示24寸專業主動式超低音,但已相當攝人 DSC_6972.JPG

今次演示會播放咗六套片段,包括<<大娛樂家>>、<<挑戰者1號>>、<<13小時:班加西無名英雄>>、<< Rush 一級雙雄>>、<<Spider-man HomeComing 蜘蛛俠:強勢回歸>>及<<It 小丑回魂>>

活動尾聲有抽獎遊戲 DSC_6976.JPG

最後拍攝團體相留影 DSC_6962.JPG
回復

留位
回復

多謝Hiendy和新漢合辨依次試聽會,比我聽了24聲道環繞聲無逢滴水不漏音塲感和訊息量極高既細緻音像,當然Sim2 4K投射機的色彩表現,在咁大螢幕結像度絲毫不減,都是非常吸引的

評分

查看全部評分

回復

smalltiger 發表於 2018-11-3 15:48
多謝Hiendy和新漢合辨依次試聽會,比我聽了24聲道環繞聲無逢滴水不漏音塲感和訊息量極高既細緻音 ...

好耐無試過AV組合可以聽得下. 新漢這套系統的確係步進極緻AV的體驗.
回復

racewong 發表於 2018-11-3 17:07
好耐無試過AV組合可以聽得下. 新漢這套系統的確係步進極緻AV的體驗.  ...

十分同意,確是非常高端AV系統
回復

racewong 發表於 2018-11-3 17:07
好耐無試過AV組合可以聽得下. 新漢這套系統的確係步進極緻AV的體驗.  ...

你好少咁高評價喎
回復

Sim 2 4K投投神級售價, 但係易畀到你神級嘅享受。 好多謝hiendy同新漢今次嘅安排,如果唔係我估我呢世都睇唔到咁靚嘅畫質。

評分

查看全部評分

回復

今次可鑑賞到一套極高質素完整的家庭影院設備,聲音畫面都達到極佳水平,及可做到互相融合的狀態,使得觀賞者更容易投入電影世界中.
多謝hiendy及新漢聯合舉辦這次活動.

評分

查看全部評分

回復

師兄門可唔可以講多啲部Storm Audio ISP 前級的表現呢
回復

我在試映會聽過的最佳聲效、氣氛;176"畫面看得震撼但又舒服。
多謝Hiendy,多謝新漢!

評分

查看全部評分

回復

有相睇喇...
回復

Leslie8 發表於 2018-11-4 09:47
師兄門可唔可以講多啲部Storm Audio ISP 前級的表現呢

Storm 前級絕對頂班,足以與 Trinnov or Datasat 一戰

今天聲音方面包圍感十足,要雞蛋挑骨頭便是大音壓時有些微低音冚人聲情況

評分

查看全部評分

回復