新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[品牌] GOLDMUND同好會

火.. [複製鏈接]
2條蕭踢加一條水晶一邊!
masteralain 發表於 2011-6-7 10:26

一對5000都要一球, 咁線當然唔少野啦.
回復

好鍾意依部goldmund既outlook.
回復

Hi 會長.

評分

查看全部評分

回復

GOLDMUND同好會

係咪呢位屋主

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

嘩! 好大既屋呀!
回復

恭喜會長早日升級至:36++加20M加22M加29M 恭喜恭喜!
回復

嘩. 就咁計二手價, 都要400K+喎.

我邊有咁多錢?!
回復

有無師兄試過GOLDMUND 夾B&W?
回復

我估....音色夾, 力水差D, 除非好貴果D後級.
回復

我估....音色夾, 力水差D, 除非好貴果D後級.
Chan206 發表於 2011-6-7 12:17

goldmund 去到18.4依d入門mono, 已好夠力. 又爽,又通透.

夾b&w, 我諗會好夾. hehe.

再上就係28.4 / 29.4,

29.4既二手價大約都係110k+咋嘛!

以沙魚ken既財力, 絕對無問題啦.
回復

有無師兄試過GOLDMUND 夾B&W?
cyberken 發表於 2011-6-7 12:00

係喎, 我都記得沙魚ken都好鍾意goldmund喎. hehe
回復

goldmund 去到18.4依d入門mono, 已好夠力. 又爽,又通透.

夾b&w, 我諗會好夾. hehe.

再上就係28.4 / 29. ...
racewong 發表於 2011-6-7 12:25

喂, 十皮左右, 2手goldmund 前後有咩選擇先?
回復

係喎, 我都記得沙魚ken都好鍾意goldmund喎. hehe
racewong 發表於 2011-6-7 12:26

愛死佢高貴氣質, 一播女聲真係殺死我
回復

既然Race兄榮登GOLDMUND同好會會長. 我呢d買唔起既都要黎支持下. 以下既相係我最近家訪一位師兄屋企所見.  ...
kachow 發表於 2011-6-7 01:53

無問題..   我出左佢篇家訪..再嘗試搵佢黎呢到傾下計. 佢份人真係好nice.
回復

喂, 十皮左右, 2手goldmund 前後有咩選擇先?
cyberken 發表於 2011-6-7 12:28

上次借左對18.4推CE2.2, 已經收晒貨, 推動力一定無問題, GOLDMUND後級出名幼細, 所以我諗推你對804D絕對OK.

前級就可以諗諗27 / 27.3 / 27+.

加加埋埋都係BELOW 100K.
回復

上次借左對18.4推CE2.2, 已經收晒貨, 推動力一定無問題, GOLDMUND後級出名幼細, 所以我諗推你對804D絕對 ...
racewong 發表於 2011-6-7 12:50

18.4 係mono?
另外, 27.3, 27, 27+ 點分?
回復

無問題..   我出左佢篇家訪..再嘗試搵佢黎呢到傾下計. 佢份人真係好nice. ...
kachow 發表於 2011-6-7 12:50

好呀! 我有好多野想問呀!

HEHE.

轉玩新牌子, 有好多野都唔知. 例如27 / 27+ / 27.3. PARTS上有咩唔同,  聲音取向又有咩唔同.

22M & 22又係,

29M UPGRADE版 & 原裝29M又可以點分別呢?!

唉....問題中年呀!
回復

18.4 都有得借

Goldmund 18.4 mono block   
http://www.review33.com/2ndhand/ ... 04231840&page=1
回復

18.4 係mono?
另外, 27.3, 27, 27+ 點分?
cyberken 發表於 2011-6-7 12:54

最舊款應該係27, 之後係27+, 最新係27.3.

但好多人都話27 & 27+都好聲過27.3, 因為27.3係行半數碼.

詳情我都唔係太明白. 所以我先不繼問人. 哈哈.
回復

2條蕭踢加一條水晶一邊!
masteralain 發表於 2011-6-7 10:26

條水晶Dreamline係用黎比部解碼. 呢部後級真係好特別. 同部解碼同一舊野.  兩條Siltech雙皇冠係比後級. 可謂5000..係因為在2ohm情況下可以輸出5000W. 4ohm就2500W, 8ohm就1250W. 用16個獨立變壓牛供電. 塵世間無乜喇叭係推唔郁..

回復