新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2301|回復: 4

[HDMI] 古河有NCF的 2.1 HDMI線

好耐無買過貴線和分享感想
因upgrade左4K 盆UB9000
所以就屎忽痕想換埋條HDMI
初初諗住上wireworld 條Silver Sphere
不過1M都成2000幾,唔太捨得
跟住行下街,見到古河呢條HDMI,本身無咩特別感覺
但見到3隻英文字,N。C。F
(古河NCF有幾神我就唔詳講了,有興趣既師兄可以google下)
問一問價,2000幾2.5M,跟住上網揾下有無review,又無乜
諗左一陣,再加上用過初代古河HDMI既經驗,就膽粗粗衝左

UB9000我分聲畫下,古河HDMI行聲,Fibbr HDMI行畫,試睇下隻睇到爛既ready player one,試賽車和最尾大反擊兩段,同Wireworld Ultraviolet HDMI比較,明顯弱音聽多左,人聲對白再出D,高低延伸好左,高音無標,低音有氣力左和實淨左,整體Surround 係更連貫

條線未run in都效果咁顯著,用料亦好足(NCF, 古河Alpha 26AWG鍍銀μ-OFC無氧銅),呢條線真心抵玩

https://tw.my-hiend.com/%e6%a5%b ... %e7%b7%9a%e6%9d%90/

評分

查看全部評分

恭喜晒蛋糕仔
回復

邊度買
回復

德發地庫有啦
回復

元朗現代,鴨記高明,德發地庫有售
回復