新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 1256|回復: 10

[喇叭] Focal Sopra N2 vs 804D4

Ching, Focal Sopra N2 vs 804D4 夾 Diablo 300. 你哋會點選擇?
Focal N2,N3更好
回復

等埋Gryphon EOS 5先決定
回復

我會揀Focal Sopra N2, 因為夠靚仔.

評分

查看全部評分

回復

我觉得扩音机与喇叭夹唔夹呢个问题在乎个人口味。Diablo 300 绝对有力推动及控制大部分的喇叭,但出来的声啱唔啱个人口味(夹唔夹)就因人而异了。所以喇叭越是没有自己的风格味道就越能反映其它器材的风格。
回復

Focal Sopra N2 十萬級個樣最靚仔
Focal d聲感覺偏冷, 夾返大菠蘿CLASS A既暖聲, 應該平衡返哂

差唔多價位, 其實仲有YG Peaks Ascent或者wilson sabrina x, 好多選擇, 真係要揀自己鍾意既聲同樣
回復

試過Diablo120 夾focal sopra N1 就好岩夾一凹凸,
之後都試過120夾805D4 就覺得冇focal咁夾
回復

banjo 發表於 2024-3-20 09:02
我會揀Focal Sopra N2, 因為夠靚仔.

Banjo兄真有眼光 ,小弟認為一件器材嘅外觀都係需要嘅。
當然,聲音亦一樣重要
小弟係N2用家,如果樓主擺得到嘅,N3會更好,低音單元大啲,聲音更從容
回復

jjtiger 發表於 2024-3-20 11:19
Banjo兄真有眼光 ,小弟認為一件器材嘅外觀都係需要嘅。
當然,聲音亦一樣重要
小弟 ...

咪就係, 話哂日日對住, 樣唔靚, 講都幾勁都係冇用.
回復

Thank you all of you
回復

如果鐘意貴豐, 先升級去333會更好

評分

查看全部評分

回復