新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: chrisclw

[家訪] AV急症室登記處

百事大俠
我又想去學嘢啊
lulu 發表於 2011-10-18 08:34

呢期大姐明彈起,而且病人仲係用晒癲龍+MK,
呢舖我都要聽佢支笛,不如你問佢批唔批仲好啦...
回復

呢期大姐明彈起,而且病人仲係用晒癲龍+MK,
呢舖我都要聽佢支笛,不如你問佢批唔批仲好啦... ...
pepsiman 發表於 2011-10-18 13:06

大姐ming 自從用咗頂班嘢就升上神枱啦, 呀唔係, 係"神"好耐啦
仲識人咪
回復

你有相機咩...................
hkp1196 發表於 2011-10-17 22:17

你睇怕要同佢大執位,你睇住條腰噃, 位都未得。。。你好批阿LULU去幫你擔擔抬抬呀~~~哈哈哈哈
回復

大姐ming 自從用咗頂班嘢就升上神枱啦, 呀唔係, 係"神"好耐啦
仲識人咪 ...
lulu 發表於 2011-10-18 16:13

等你升咗做單細包就考慮下帶你去...............
回復

等你升咗做單細包就考慮下帶你去...............
hkp1196 發表於 2011-10-18 17:22

I help him to down grade sin ~~~kaka
回復

小弟係新手, 乜都唔識. 我都想各位大師幫幫手. 我真係唔識SET. 我覺得套器材應該可以好好多.

電視︰LG PLASMA 50PPK550R  
高清解碼器: AV LINK DMB TH 1066
MEDIA PLAYER: HI MEDIA H300A PLUS
BLU RAY: PHILIPS BDP 9500
AV AMP: YAMAHA RX V767
前置︰HARBETH P3ESR (經NAIM NAIT XS AV BYBASS 出)
中置︰MIRAGE OMD C1
重低音︰SVS PC 12 NSD
後置: MIRAGE FR-RW-1
PRESENCE ︰買了MIRAGE NANOSAT , 準備裝
線村︰除左前置用返NAIM 原裝線, 全部係CHEAP 野.

我而家應該點?等大師聯絡聯絡?
張相個中置係舊的, 現己經換左MIRAGE OMD C1.  謝謝!
2011-10-31 23.11.35.jpg
回復

jasoncmk 發表於 2011-11-22 12:44
小弟係新手, 乜都唔識. 我都想各位大師幫幫手. 我真係唔識SET. 我覺得套器材應該可以好好多.

電視︰LG PLA ...

不如師兄講下依家有乜唔滿意,等我地黎個初步段症先
回復

其實我都唔知點講,  我去d 舖頭, 覺得人地果d係明顯效果好好好多. 好似樣樣都差過人咁.  尤其係隻十仔, 真係唔知點搞, (我上黎問過, 有師兄話可能我間屋太細)

唔知係咪間屋太細. 所以效果唔好. 不過我d器材只係入門野, 可能會浪費大家時間.
回復

jasoncmk 發表於 2011-11-22 16:19
其實我都唔知點講,  我去d 舖頭, 覺得人地果d係明顯效果好好好多. 好似樣樣都差過人咁.  尤其係隻十仔, 真 ...

pm Chris your contact, and we would arrange soon ~
回復

kleehkg 發表於 2011-11-22 17:08
pm Chris your contact, and we would arrange soon ~

thx. will do it
回復

jasoncmk 發表於 2011-11-22 16:19
其實我都唔知點講,  我去d 舖頭, 覺得人地果d係明顯效果好好好多. 好似樣樣都差過人咁.  尤其係隻十仔, 真 ...

相比較之下,屋大仲難玩得好過屋細,反而三尖八角嘅屋先係最難搞,好多謝你相信我地呢班黃綠醫生,
(自從上次家訪之後已經好耐無人再搵過我地求診o勒...,可能set得太差...  )
我地會盡快安排人員到訪,咩o野時間方便你呢?平日夜晚?定係星期六、日呢...
回復

pepsiman 發表於 2011-11-22 18:12
相比較之下,屋大仲難玩得好過屋細,反而三尖八角嘅屋先係最難搞,好多謝你相信我地呢班黃綠醫生,
(自從上次 ...

師兄. 謝回覆.
唔好咁講.我係新手, 而且睇呢個網唔係好耐, 但我覺得你地幾位對音響都好有熱誠。就算唔set 機, 傾下計, 我相信都可以學到唔少野.

我會pm 你約時間. 謝謝
回復

jasoncmk 發表於 2011-11-23 11:36
師兄. 謝回覆.
唔好咁講.我係新手, 而且睇呢個網唔係好耐, 但我覺得你地幾位對音響都好有熱誠。就算唔se ...

我哋只不過係一班愛AV 的傻佬, 希望大家可以分享同交流下, 只要師兄唔介意就得, 話唔定係我哋學倒D野走呢
回復

醫生們,我有"病......呀"

我唔知點講,可能係從兩聲道回歸,而家D AV嘢全部轉晒款, 轉晒制式, 唔識set, 全部用auto setup, 出來嘅效果就..............(差), 唔知會唔會因為全部 low end 嘢所以係咁, 但回想起以前用Denon 1802都好似比而套嘢好, 心霖"應該冇奶油呀"

現希望有高人/大夫上門把派

小弟器材如下
All speaker is "NHT" - SB2(Front) - Absolute Center(Center) - SuperZero(Surround)
AV Amp - Onkyo 609
Sub仔 - Sunfire HS-12
Blu-ray機 - Poineer 55
TV - LG 47" 3D

望各位大大回覆
回復

Joe。買左609同sunfire。仲有lx55。你都好快手喎!
回復

係呀,set極都好似唔係好得,尋晚再使手動set過哂每聲道distance, volume,好咗dd....但都唔滿意,由其係隻十仔,由於全新擺位,phase同cross frequency 都好似怪怪地,更不用說包圍感,今次真係要找大夫睇睇....
回復

joetangvisa 發表於 2011-11-24 13:55
醫生們,我有"病......呀"

我唔知點講,可能係從兩聲道回歸,而家D AV嘢全部轉晒款, 轉晒制式, 唔識set, 全部 ...

冇問題...ching咩時間會方便d, 我哋會盡快安排人員到訪.

可以post幾張相上嚟睇吓先?

回復

joetangvisa 發表於 2011-11-25 08:44
係呀,set極都好似唔係好得,尋晚再使手動set過哂每聲道distance, volume,好咗dd....但都唔滿意,由其係隻 ...

聽你咁講,問題不大,我地攪得到
回復

chrisclw 發表於 2011-11-25 08:54
冇問題...ching咩時間會方便d, 我哋會盡快安排人員到訪.  

可以post幾張相上嚟睇吓先?

首先多謝各位大夫,因小弟家位置遍遠(西貢), 伯你地難來, 我可到彩虹/坑口MTR車你地
我今個星期六9:00pm後, 星期日2:00pm中午後或下星期一至五晚9:00pm後都OK...

至於相呢家嘢...返緊工影唔到,今晚又有飯局,最快都要星期六先Post上來睇下
回復

pinkhung 發表於 2011-11-25 09:36
聽你咁講,問題不大,我地攪得到

pinkhung哥,其實你上過來啦......不過係兩年前, 當時用緊 JMLab + Pioneer + JL F112...唔知你有冇印像呢

今次又要麻煩你地啦
回復