新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: chrisclw

[家訪] AV急症室登記處

russianhacker 發表於 2011-11-25 01:03
Joe。買左609同sunfire。仲有lx55。你都好快手喎!

hacker, 有冇時間一齊上來玩吓, 順便可以攞對書架仔
回復

chrisclw 發表於 2011-11-25 08:54
冇問題...ching咩時間會方便d, 我哋會盡快安排人員到訪.  

可以post幾張相上嚟睇吓先?

Chris,

巳 pm 聯絡电話
回復

joetangvisa 發表於 2011-11-25 10:02
pinkhung哥,其實你上過來啦......不過係兩年前, 當時用緊 JMLab + Pioneer + JL F112...唔知你有冇印像呢 ...

記得!
回復

pinkhung 發表於 2011-11-25 11:25
記得!

雄哥你一年都幫一百幾十人set機,真好記性..
回復

各位大夫們: 請問有Popcorn C-200能手? 我想攪個JB但又唔識, 想人幫幫手,教吓點整
回復

Joe,有興趣呀,不過要度下先。星期六夜晚應承咗呀媽返屋企食飯。
回復

Joe,你真係週身病痛,快啲醫好佢。唔係會好快入厰
回復

joetangvisa 發表於 2011-11-25 12:18
各位大夫們: 請問有Popcorn C-200能手? 我想攪個JB但又唔識, 想人幫幫手,教吓點整 ...

應該冇 ...JB部C-200, 可以有咩功能?
回復

醫師們,

小弟都希望掛個號可以有神醫登門就醫一下小弟套機. 現時小弟只懂用Auto setup去設定套機, 但出來的surround效果好像很不連貫, 而surround 喇叭只給到surround都可以比到的底音感覺. 唔知係唔係家局環境的問題, 引至前後左右的聲音都不平均. 望各位奇人異仕可救救小弟….弟

現時小弟的器材如下:
Front Spk: Sonus Faber Liuto
Center Spk: Sonus Faber Smart
Front High + Surround L/R + Surround Back: Dali Fazon Sat
BDP: Oppo 95
AV Amp: Pioneer LX-85
Int Amp: 不知名國產 
PS3 + Xbox
TV: Sony NX-810 55”
Sub: Velodyne SPL-1000 Ultra

ED
回復

edd0325 發表於 2011-11-30 10:07
醫師們,

小弟都希望掛個號可以有神醫登門就醫一下小弟套機. 現時小弟只懂用Auto setup去設定套機, 但出來 ...

Noted, pls pm Chris your contact.
回復

kleehkg 發表於 2011-11-30 10:33
Noted, pls pm Chris your contact.

Thx!!!
回復

edd0325 發表於 2011-11-30 12:13
Thx!!!

已收到PM,我哋會盡快回復並安排工作人員到訪。
回復

chrisclw 發表於 2011-11-30 14:11
已收到PM,我哋會盡快回復並安排工作人員到訪。

Ching,

有勞有勞
回復

各位神級醫生

本人要掛號看病呀 !

病徵:
覺得家中AV 系統環繞聲方面包圍感不足, 聲音的連貫性不夠, 不知道是否因為梳化貼牆關係 ?

另外, 低音方面欠缺層次, 沒有果種填滿整個視聽位置的感覺

希望AV 急症室能夠儘快派人搶救, 因為本人已經病入膏肓, 現在吊緊鹽水

有關器材如下:

AV Amp:        Onkyo PRSC5508
BDP: Marantz UD7006
Media player: N3
Power Amp : Lexicon RX-7
Power Amp:  Rotel 1080 (two channel)
Stereo Preamp: Rotel 1070
CDP: Cambridge audio 840C
Panasonic P50VT20H
Sony VPL-HW20
Front speaker: B&W 805S
Centre speaker: B&W HTM4s
Surround speaker: Mission 79DSSE
Surround Back speaker: Audio Master
Subwoofer: Velodyne SPL-1200 Ultra

回復

blurayfans 發表於 2011-11-30 17:33
各位神級醫生

本人要掛號看病呀 !

Noted, pls pm Chris of your contact ~
回復

blurayfans 發表於 2011-11-30 17:33
各位神級醫生

本人要掛號看病呀 !

麻煩ching將你嘅聯絡資料PM俾我! 我哋會盡快跟你聯絡同安排家訪..
回復

chrisclw 發表於 2011-11-30 17:51
麻煩ching將你嘅聯絡資料PM俾我! 我哋會盡快跟你聯絡同安排家訪..

已 pm

thanks
回復

各位神級醫生

本人要掛號看病呀 !

牌面好正!其袋
回復

pinkhung 發表於 2011-11-30 18:25
牌面好正!其袋

Pinkhung 兄
講笑,對你來講小弟d器材只是入門級
回復

blurayfans 發表於 2011-11-30 19:12
Pinkhung 兄
講笑,對你來講小弟d器材只是入門級

你知道嗎,你嘅後級,喇叭,投影都比我高級㗎
回復