新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: kachow

[品牌] Siltech Cables 同好會

火.. [複製鏈接]
我不嬲都對SILTECT既數字MODEL無咩興趣, 但有名字既SILTECT又太貴買唔起, 所以咪到依家都未入手囉! ...
racewong 發表於 2011-5-9 16:53

鎗王可以先由城市系列入手 , 佢地都冇數字的而且非常經濟 (只怕你話佢cheap不配你身份)
回復

我入左條RUBY HILL啦! 哈哈!
回復

hi andy, 我只係用佢地黎插我部x01ltd & goldmund 390.2, 暫時仍在測試當中...

遲d有結果再公佈啦. hehe
回復

-----
回復

想搵條pc比cdp用,spx300定spx800邊條好?有無其它推介呢?
回復

想搵條pc比cdp用,spx300定spx800邊條好?有無其它推介呢?
fatboy88 發表於 2011-6-12 14:39

SPX800遠勝SPX300, 不過SPX 依然不太平衡, 中頻質感徧薄, 低頻較弱, 當然用RUBY HILL會好D啦
回復

SPX800遠勝SPX300, 不過SPX 依然不太平衡, 中頻質感徧薄, 低頻較弱, 當然用RUBY HILL會好D啦{:5_437 ...
cyberken 發表於 2011-6-12 14:58

嘩,價錢差好遠呀 咁想問o下Ruby Hill G6同G7有咩分別呢?
回復

G6 SATT (令立立既ferrite core)
回復

G6 SATT (令立立既ferrite core)
carson 發表於 2011-6-12 18:24

Carson兄,satt同non satt有咩分別呢?
回復

各款Siltech Royal Signature Double Crown 雙皇冠價錢:

雙皇冠是前旗艦皇冠系列的加強版, 分別是用皇冠系列雙倍份量的金銀料鑄造而成. 價錢比皇冠系列貴35%

接線: Empress Double Crown 1m US$25,000, Phono: US$26,000

喇叭線: Emperor Double Crown 2.5m US$63,500

電源線:  Ruby Double Crown 1m US$8,700

拖板: Octopus Double Crown US$5,500
內部接線全用雙皇冠系列相當用料製成,加上非手拖手型式
回復

呢條係早期G6 (s/n 3xx)
比我感SATT厚聲D,同埋底頻量感同力感都再優秀D!
(個人意見)
回復

回復 96# kachow

Kachow

回復

呢條係早期G6 (s/n 3xx)
比我感SATT厚聲D,同埋底頻量感同力感都再優秀D!
(個人意見)
...
carson 發表於 2011-6-12 19:34

我都好想玩下siltech
回復

siltech假线太多,从行拿新货稳妥些。早排别超的广东事件..........
Andyhe 發表於 2011-6-12 20:43

Andy兄早排別超廣東事件係咩事? 願聞其詳
回復

siltech假线太多,从行拿新货稳妥些。早排别超的广东事件..........
Andyhe 發表於 2011-6-12 20:43

師兄介唔介意講講早排别超广东事件係..........?
回復

问圈子里的老友吧,别超近些年好谨慎了。
Andyhe 發表於 2011-6-12 20:55

咁神秘
回復

,,,,
回復

回復

Any ching can share some thought about the Prince Speaker Cable le??
thinking to matching a complete set with the Princess and Queen plus Ruby Hill
but the SC just too expensive
回復

770L上面是prince
770i 上面是princess
声音改善很大,个人认为是最超值的siltech线。
上到皇冠后可要分身 ...
Andyhe 發表於 2011-5-9 20:05

crown.JPG 真係好抵呀,一对jumper 可以幫到成套機
回復