新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 45564|回復: 173

[兩聲道及影音] cyberken的入門組合(page 8更新)

火.. [複製鏈接]

多多指教
現在的組合

AV
Av amp: Pioneer SC LX71, PC: JPS AC+
BDP: Pioneer BDP 320, SAEC 810, PC: Oyaide PA22
Power Bar: CSE C66R, AET HCR EVO
Centre: B&W FPM 5
Surround: B&W DS3
Subwoofer: JL F110, PC: JPS IN WALL, IC: WireWorld Oasis 6 Sub
WATTGATE 381AG
2 CH
Int amp: CHORD 3300, PC: ORIGINAL PC
CDP: Esoteric X03 SE, IC: TARA LABS THE ONE LE, PC: Siltech SPX 800 with wattgate 350i g
Clock: Antelope ocx, Wireworld 6N silver, PC: AET SCR EVO
Speakers: B&W 805s, SC: Audio Note Spx 27, Jumper: KONDO SPZ
WATTGATE 381G, FURUTECH D20A

以前的組合
Av amp: Pioneer SC LX71, PC: JPS In wall
BDP: Pioneer BDP 320, SAEC 810, PC: Oyaide PA22
Int amp: ACCUPHASE E450, PC: AET SCR EVO
CDP: Esoteric X03 SE, IC: Organic XLR, PC: Siltech SPX 880 with wattgate 350i g
Speakers: B&W 805s, SC: Audio Note Spx 27 with Audio Note Jumper
Centre: B&W FPM 5
Surround: B&W DS3
Subwoofer: JL F110, PC: AET HCR EVO, IC: Furutech PCOOC
Power Bar: CSE C66R, JPS AC+ with Wattgate 330i /350i

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

評分

查看全部評分

咁都叫 cheap 嘢...............{:5_528:}
回復

好靚喎. 有無做番幾條獨立電源比套HI-FI?
回復

好靚喎. 有無做番幾條獨立電源比套HI-FI?
racewong 發表於 2010-7-3 12:37

因為間屋唔打算長住,所以乜都無做...全部靠拖版..{:5_99:}
回復

租住先?
回復

租住先?
racewong 發表於 2010-7-3 12:56

舊年買的;.
回復

嘩, 舊年買入, 今年放出, 起碼賺30%

恭喜恭喜.
回復

Ken Ken,你叫自己套cheap cheap組合,咁我套机唔知叫乜好喎,我驚到我飛天果日都諗唔到topic点出
回復

我決定掉哂你 d cheap 嘢去我垃圾房屋企 ~ {:5_528:}
回復

快d搵 部金仔cdp啦. 成set金仔, 好聲好多架..
回復

DP-510 OR DP-700...要買新..都係呢兩部啦...呵呵..
回復

有一樣我仲未過到自己果關既係, 小弟聽歌首重人聲感情,分析力對我黎講係其次的,所以我怕金仔cdp 比唔到呢種感覺我,我反而想睇多d mbl
回復

拿..MBL1531 + B&W805S 有可能會太厚聲...如果1531+B&W805D 就PREFECT啦...
回復

拿..MBL1531 + B&W805S 有可能會太厚聲...如果1531+B&W805D 就PREFECT啦...
supercow 發表於 2010-7-5 13:27

等我煲多一排先la....
你係咪想去b&w shoow room 呀?
回復

YES>...YES...最好下星期..呢個星期出國...
回復

有一樣我仲未過到自己果關既係, 小弟聽歌首重人聲感情,分析力對我黎講係其次的,所以我怕金仔cdp 比唔到呢種 ...
cyberken 發表於 2010-7-5 13:25

根據金仔高手既經驗,

dp-75v之前既model係偏向音樂感多於分析力.

dp-75v之後既model就偏向分析力.
回復

CHEAP CHEAP 組合係相對...
回復

有一樣我仲未過到自己果關既係, 小弟聽歌首重人聲感情,分析力對我黎講係其次的,所以我怕金仔cdp 比唔到呢種 ...
cyberken 發表於 2010-7-5 13:25

如果聽歌首重人聲感情,
我估玩炟机會容易的.
回復

如果聽歌首重人聲感情,
我估玩炟机會容易的.
ryanenen 發表於 2010-7-5 15:51

所以我一直都唔想放棄膽野...
回復

所以我一直都唔想放棄膽野...
cyberken 發表於 2010-7-5 15:56

你想加埋炟机組合?
回復