新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 30255|回復: 73

[分享] 羅敏莊、譚偉權專輯分享會現場實況

謝謝大家的熱烈參與, 這次的羅敏莊、譚偉權專輯分享會非常熱鬧和開心, 亦都十分多謝羅敏莊、Gary哥哥到場, 最特別能夠邀請到這兩張專輯的背後靈魂人物 - 鍾志榮先生到來分享作曲作詞心得. 而羅敏莊和Gary哥哥大談造碟心得及音樂舞台劇的經驗. 令到觀眾們掌聲連場. 羅敏莊和Gary哥哥都有十分豐富司儀經驗, 令到在場氣氛十分高漲. 而每位到來的會員也獲贈他們的白版Single碟, 最後亦可以近距離與偶像接觸及索取簽名. 亦都感謝KEF借出一個非常好的場地及器材, 能滿足我們這班hifi 發燒友的要求.

我亦都邀請了羅敏莊和Gary哥哥到Hiendy看看大家對他們的意見, 所以希望大家多給與他們意見或鼓勵. 帶給他們多一點靈感及支持!

以下是今次分享會的點滴. 希望大家留為紀念. 大家亦都聽到羅敏莊講希望很快可以再與Hiendy會員相聚. 十分期待!

希望大家再多加介紹人來Hiendy. 我們會不斷舉辦不同型式的音樂會, 試聽會. 只要有你們的支持. Hiendy便能夠舉辦更加不同的節目! 謝謝大家!

KEF 的 Anthony 為大家介紹KEF Blade 喇叭

十分感謝 KEF送出的KEF試聽碟給Hiendy會員

這次分享會的主角: 羅敏莊, 鍾志榮及譚偉權Gary哥哥

羅敏莊及譚偉權大談這次新碟的心得, 亦與會員互相交流意見. 大家聽得津津樂道

第一次以專輯型式出碟的Gary哥哥, 這次的大碟以他過往參與過的音樂舞台劇歌曲為主

不下數人在我耳邊說, 羅敏莊真人靚過上鏡

難得邀請到創作人鍾志榮到來, 他分享了很多創作心得. 他的才華真的令人佩服

在Gary哥哥的專輯有數首與羅敏莊合唱, 因為是由音樂舞台劇中挑選出來, 聽起來份外有感情.

羅敏莊這次的新碟《追億逝水年華》與過往的專輯又是另一種感覺. 據她說這張專輯用了整整一年多時間製作, 她亦兼負監製的位置. 十分認真!

Gary哥哥的歌曲盡顯他的唱功, 感情十足. 令到在場人士都受感染

當然大家都爭取機會找他們簽名.

最後當然來個大合照!

評分

查看全部評分

回復 1# wingchow

Very good ^^
回復

謝謝羅敏莊和Gary哥哥的簽名, 及New Century, 令到今次分享會非常成功!

回復

羅小姐好靚,好迷人~~~
回復

Mimi 巧令女呀又多才多藝wor
回復

唉.... 今日老婆捉住打掃屋企黎唔到......
回復

我同Mimi 扼過手呀!!!
回復

今日仲見到一位 Mimi 超級 fans, 呢位仁兄由 Mimi 出道至今所有 cd 都有齊晒,
好厲害

評分

查看全部評分

回復

我同Mimi 扼過手呀!!!
bigpun1975 發表於 2011-10-8 21:02

我冇機會添:(
回復

mimi真人上鏡都好令女
回復

今次 Mimi 同 Gary 哥哥帶俾大家唔同嘅音樂元素,
個人覺得對比時下嘅流行曲確實有清泉之感,
香港樂壇極需有不同嘅元素,我喜見音樂出版公司有此見地,
為香港樂迷帶來不同好嘅音樂及製作。
回復

唔會因為市場
而放棄母語(廣東話)
好多大牌顧得"唱"普通話o黎
冇晒感情

評分

查看全部評分

回復

羅敏莊、譚偉權專輯分享會現場實況

我冇機會添:(

禾都有扼手呀重影咗巧多合照重傾咗巧多句計㖭呀
回復

好開心有甘既機會見識一下....仲有簽名cd..............讚呀
當然仲有型男靚女明星.........

評分

查看全部評分

回復

我哋除咗多謝Mimi 同 Gary哥哥外,重要多謝鍾志榮先生創作嘅好歌。
希望鍾生飲多啲紅酒作多哋好歌。

評分

查看全部評分

回復

今日真係開心, 又有得聽歌, 又有Mimi小姐同Gary哥哥簽名....................

回復

今日真係開心, 又有得聽歌, 又有Mimi小姐同Gary哥哥簽名....................

...
hkp1196 發表於 2011-10-8 22:56

相信在場無人會開心得過我......可以零距離接觸我既唯一偶像.

仲有好多合照 & 將我過住儲過既CD一次過比晒MIMI簽名...

多謝HIENDY, 多謝WINGCHOW...   

IMGP9748.jpg IMGP9750.jpg

評分

查看全部評分

回復

KEF 今日借出嘅場地同器材

KEF同New Century送出嘅禮品

三名問答遊戲嘅得獎者:

現場實况:

人頭湧湧嘅簽名時間

Mimi嘅超級粉絲!

最後同Mimi, Gary哥哥, 鍾志榮先生同工作人員嘅合照

評分

查看全部評分

回復

正呀....再一次多謝HIENDY及各位工作人員.......
回復

羅敏莊、譚偉權專輯分享會現場實況

多謝Hiendy 安排我地今次活動。搞得好好呀,大家都玩得好投入,分享會非常成功!希望以後再多d分享會活動!thanks Hiendy!

評分

查看全部評分

回復