新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: rogers910

[品牌] Entreq 農夫同好會

cvincent 發表於 2012-9-20 07:40
avkel兄, 可否PM我幾錢呀?

avkel兄, 我又想知幾錢呀!
回復

avkel 發表於 2012-9-20 03:20
試過多款不同既USB線, Entreq 既USB 線係屬於平衡, 耐聽既一類, konstantin 就已經有不俗既效果, 細節清楚 ...

avkel兄, 可否PM我幾錢呀?
回復

Entreq的音色真係好正~ 音樂感超強
回復

cvincent 發表於 2012-8-19 19:34
係有重量之分, 重 d 緊係會貴d用大隻d啦! 大ㄧ般都會有discount....

真係巧正...
photo 1.JPG
photo 2.JPG
photo 3.JPG
回復

小弟初登場,各位請指教。現時我以TELLUS加所謂MUNDORF GOLD/SILVER地線(是郵購回來的不知是真定流嘢)接駁土砲胆前級,解碼器及ACTIVE 喇叭。效果不錯 ﹣ 音樂少咗層紗阻隔住。但不知大家有無人試過SILVER TELLUS 呢??有想問有無用家是全部地線都是原廠農夫線咁豪呢?

回復

avkel 發表於 2012-9-20 03:20
試過多款不同既USB線, Entreq 既USB 線係屬於平衡, 耐聽既一類, konstantin 就已經有不俗既效果, 細節清楚 ...

非常同意,我大置上聽感用Ching 好接近!不過e條線係一定要加埋地盒先可以發揮得好
仲不是一插即好聲!雖要run in 同小心罷放(包括notebook),否則
現在煲左四天,比剛剛買回來插好開機聽,真是差很遠!其實而家已收貨了!
希望煲好數個星期,有更佳效果!
回復

mac1 發表於 2012-12-10 20:26
非常同意,我大置上聽感用Ching 好接近!不過e條線係一定要加埋地盒先可以發揮得好 !
仲不是 ...

師兄,我上次米導你整條2MM既JENSEN試下既,開始身痕未姐
回復

fs167 發表於 2012-12-11 12:36
師兄,我上次米導你整條2MM既JENSEN試下既,開始身痕未姐

剛剛拿了,一陣回家試!
再做多一條給.......
遲少少post上尼比各位睇睇
回復

fs167 發表於 2012-12-11 12:36

你真係好介紹呀  
攪到而家吾可以熄機
回復

mac1 發表於 2012-12-11 15:08
你真係好介紹呀  
攪到而家吾可以熄機

我前後買整左4兜2MM,2兜1.5,仲SPARE左條MCAP1.5未用,我仲用埋古河鍍銠叉添,今晚影幅相過你添 系米好似推油甘滑呢
回復

fs167 發表於 2012-12-11 16:30
我前後買整左4兜2MM,2兜1.5,仲SPARE左條MCAP1.5未用,我仲用埋古河鍍銠叉添,今晚影幅相過你添 ...

我都系比LE同MADISON搭落機壳渣
你起碼都有個鄉下佬幫你掘地啊,滴鍋仲唔毒到你暈曬浪
我都想整返個二手使下,不過又有SILVER版出左,都系再等多陣,買個二 手SILVER啦
回復

mac1 發表於 2012-12-11 15:08
你真係好介紹呀  
攪到而家吾可以熄機

記得用雙層TEFLONG通在加層尼龍網啊,會好滴架
回復

fs167 發表於 2012-12-11 16:30
我前後買整左4兜2MM,2兜1.5,仲SPARE左條MCAP1.5未用,我仲用埋古河鍍銠叉添,今晚影幅相過你添 ...

師兄你都去得巧盡喎
我都用左大鍍銠叉!
聽左粒幾鐘,基本上係有讚冇乜彈!只是有小小恆恆地!可能是新嘢,用啱啱開機,未warm up!
回復

fs167 發表於 2012-12-11 16:37
記得用雙層TEFLONG通在加層尼龍網啊,會好滴架

Aiyaa,太遲啦!我用左單層Telform乍,不過吾知可吾可以後加呢?
回復

mac1 發表於 2012-12-11 16:38
師兄你都去得巧盡喎
我都用左大鍍銠叉!
聽左粒幾鐘,基本上係有讚冇乜彈!只是有小 ...

如過第時你見有人放鄉下佬出黎,記得單聲過我啊
回復

fs167 發表於 2012-12-11 16:34
我都系比LE同MADISON搭落機壳渣
你起碼都有個鄉下佬幫你掘地啊,滴鍋仲唔毒到你暈曬浪{:5_576: ...

Silver地盒,好似好得槓,折實萬幾 E個鄉下佬一定幫到你
回復

mac1 發表於 2012-12-11 16:41
Aiyaa,太遲啦!我用左單層Telform乍,不過吾知可吾可以後加呢?

都無所謂既,不過落尼龍網就一定會靜滴啵
我試過辣叉個時,一個用OYAEDY錫,一個用M CAP錫都唔系好同聲,不過我覺得JENSEN線用OYAEDY會通透滴
回復

fs167 發表於 2012-12-11 16:41
如過第時你見有人放鄉下佬出黎,記得單聲過我啊

見到有個二手大盒,不過吾係銀版,有冇興趣呢
回復

mac1 發表於 2012-12-11 16:44
Silver地盒,好似好得槓,折實萬幾 E個鄉下佬一定幫到你

上個黎拜有個北方朋友備電話過禾,話試過用個瓦缸放工業鹽,再將條地插落去都有八成效果喔
不過甘肉酸既實驗我就唔試啦,等下SILVER好過
回復

mac1 發表於 2012-12-11 16:46
見到有個二手大盒,不過吾係銀版,有冇興趣呢

禾都系想一鍋搞整,費事到時又要周街撲搵人承個舊款啦
回復