新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11370|回復: 31

[品牌] Cardas 同好會

小弟由第一條clear light開始就中左佢毒
依家手上有clear light xlr, clear xlr 同埋clear m power

評分

查看全部評分

恭喜新開張

小弟得對 Cardas RCA Cap
回復

恭喜新開張

回復

Cardas RCA 同 XLR cap 都有大量!
回復

恭喜新開張

藤原拓海 發表於 2011-10-26 15:49

rca cap 係咪真係聽到有分別?
回復

i have cardas..xlr adapter , golden cross sc..and Clear..XLR n rca..
回復

rca cap 係咪真係聽到有分別?
cyberken 發表於 2011-10-26 15:57

我木耳, 聽唔出
回復

DAX 發表於 2011-10-26 15:51

我要買xlr cap, 除左cardas 之外,仲有無其他地方有賣?
回復

我要買xlr cap, 除左cardas 之外,仲有無其他地方有賣?
cyberken 發表於 2011-10-26 16:09

金屬嘅仲有 Isoclean, 不過金屬都貴,
膠平 d, 自己找, 我都冇門路
回復

金屬嘅仲有 Isoclean, 不過金屬都貴,
膠平 d, 自己找, 我都冇門路
藤原拓海 發表於 2011-10-26 16:14

就係唔想買金屬, 一來極貴, 二來聽講音染大
回復

之前好似曾經有邊個師兄share個網址可以直接訂,不過最後冇訂到,等我睇下搵唔搵得返先
回復

DAX 發表於 2011-10-26 15:51

我記得第一次聽cardas clear就係DAX帶上黎我屋企玩既XLR.

我依家就用緊CARDAS既XLR轉RCA既ADAPTOR.
回復

二十年前用過套琥珀空氣SC同IC.係當年愛好重口味用家熱門之選。
回復

沙魚兄幾時整埋條SC?
回復

我記得第一次聽cardas clear就係DAX帶上黎我屋企玩既XLR.

我依家就用緊CARDAS既XLR轉RCA既ADAPTOR. ...
racewong 發表於 2011-10-26 17:50

好記性喎!
條 Clear XLR 我仲用緊喺前去後級。
今時今日好多廠出機都係以通清高分析力為目標,但對我呢啲老人家黎講,可能稍嫌淡、薄。條 Clear 正好加添丁丁點甜味及厚度而又不至於惜日 Golden Reference 般濃味及厚重!
回復

好記性喎!
今時今日好多廠出機都係以通清高分析力為目標,但對我呢啲 ...
DAX 發表於 2011-10-26 19:20

我仲記得當日既賽果添!

條CLEAR XLR既厚度比SOGON MKII & LPZ都略高. 如配搭喺高清淡味既組合上, 真係唔錯唔錯.
回復

好記性喎!
今時今日好多廠出機都係以通清高分析力為目標,但對我呢啲 ...
DAX 發表於 2011-10-26 19:20

DAX和我睇法好一致喎,今日剛入左clear M power依家要努力㷛煉中
回復

小第現在用緊Clear light SC,Clear light RCA,Clear M PC及Golden reference PC.
回復

小第現在用緊Clear light SC,Clear light RCA,Clear M PC及Golden reference PC.
Raiden88 發表於 2011-10-30 23:14

Golden reference 係咪厚聲好多?
回復

Golden reference 係咪厚聲好多?
cyberken 發表於 2011-10-31 10:47

小第AB比較過後,Golden reference 比較厚聲D,所以現在條G R插落AMP到,但出嚟效果就相當夾!
回復