新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: supercow

[品牌] FOCAL JMLABS 同好會

火.. [複製鏈接]
回復 38# supercow

thank you lei..
回復

kachow............ u u uuu uu.. using ....... Focal JMLabs Scala?!???? my dream speaker.. my god...  ...
eric.kwok 發表於 2010-7-6 11:46

我都係用MUBE大約1年. MUBE個高音想靚聲比較難玩..想個低出得靚更加難. 所以想換喇叭..周圍聽.. 都覺得Focal Utopia既高音係好正同埋佢個種分析力.. 我都好難係其他牌子搵得返. 最後見到Diablo. 但係開頭都係好似師兄咁諗..MUBE同Diablo 差3倍. 但係聽過Diablo後就真係返唔到轉頭. 佢改善左高音薄. 加強中低個量感. 呢d點換後級都幫唔到忙. 最後我本來想搵2手alto. 點知好難搵. 同埋每個黎我屋企既師兄都叫我玩座地. 因為有長方型廳. 所以把心一橫. 就Scala喇!.. 就係個1秒鐘既衝動. 就出事.. . 而家對喇叭大約買左4個月. 夾老麥膽又係另一番風味. 真係十分滿意.

個價錢大約近20個左右.
回復

我好同意Diablo係好d~
不過如有機會我想你去我度聽下對mube~
到時再評論多次Diablo好mube幾多~
回復

我又去......預我呀..
回復

就呢個sunday~
回復

下星期得唔得...我呢個星期不在香港呀.
回復

Ok~~
回復

好...我都好想聽下你對MUBE...係點聲....
回復

MUBE低頻係可以出到細座地既感覺~
喇叭潛力好大,出唔到只係器材/佩件未夾得好~要玩得好,反而係器材/佩件方面比多d心思去setting會化算好多
回復

好...等我呀...好想去你樹見識下呀...
回復

回復 42# kachow

So good... even I have $$$...(Actually don't have) I can't buy this speaker.. Because my live room is small...  :(
回復

回復  kachow

So good... even I have $$$...(Actually don't have) I can't buy this speaker.. Be ...
eric.kwok 發表於 2010-7-6 14:37

你遲下都進化la~
只差少少就ok~~
回復

新仔報到....(以前)

826W

826W
回復

新仔報到....(以前)
joetangvisa 發表於 2010-7-20 13:39

Hi! 行家Joe兄! 你終於都黎喇..
回復

都係師兄提我有呢個新forum姐...:lol
回復

都係師兄提我有呢個新forum姐...
joetangvisa 發表於 2010-7-20 14:18

快d post你套系統係分享區.. 續件介紹
回復

回復 56# kachow

好呀, 咁今晚先來喇叭先....
Proac Future Point Five....(相後補)
Linn Majik 140 ....(相後補)
回復

welcome joetangvisa ching~~~~
回復

30 週年....WELCOME
回復

Sorry, 小弟近排太忙, 未能upload D相....
回復