新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: MM622

[品牌] Diapason 喇叭同好會

king 發表於 2012-10-26 18:05
BEL兄,新喇叭RUN IN成點?

應要用多兩週 每晚只有兩小時Run IN...
回復

mainji 發表於 2012-10-26 18:32
多囗一問,用咗Soundcare會唔會令高音暗咗

好似沒有什麼影響,Run In 完內試。
回復

BEL 兄:
想快就駁電視訊號RUN IN啦!200 HRS係最起碼........
仲有,我套機換左對WW 喇叭線之後,D聲大有進步,比你上次黎坐正好多
遲D得閒再上黎坐下啦
回復

king 發表於 2012-10-27 08:32
BEL 兄:
想快就駁電視訊號RUN IN啦!200 HRS係最起碼........
仲有,我套機換左對WW 喇叭線之後,D聲大有 ...

恭喜 遲點約再上King兄聽下
回復

Diapason是基於全頻喇叭而設計出來的。

http://www.tnt-audio.com/intervis/diapason_e.html
回復

回復

黎緊廣州音響展會首次展出 DIAPASON ADAMANTES III 25th !!!

有冇巴打有興趣去睇下
回復

有冇人用DIAPASON 喇叭聽歌 (接Hi Fi Amp) + 睇戲 (接av Amp)? 效果好嗎?
回復

king 發表於 2012-11-26 19:16
黎緊廣州音響展會首次展出 DIAPASON ADAMANTES III 25th !!!

有冇巴打有興趣去睇下 ...

Could only find the forthcoming entry level floorstanding speaker Neos, no info about the Adamantes III 25th Anniversary.

回復

Kraftwerk2 發表於 2012-11-27 09:54
Could only find the forthcoming entry level floorstanding speaker Neos, no info about the Adamante ...

diapason的fb公佈架!任何圖片,資料都沒有
話會響廣州音響展率先展出

真係比面中國市場
回復

MM622 發表於 2012-11-27 01:26
有冇人用DIAPASON 喇叭聽歌 (接Hi Fi Amp) + 睇戲 (接av Amp)? 效果好嗎?

我本身冇av amp
睇戲都係用rca入 int amp出聲算

karis肯定就唔爆得囉!
原設計都係當佢係「後置喇叭」only
回復

MM622 發表於 2012-11-27 01:26

讀過有關Diapason訪問, Adamantes III可以作為前置
回復

king 發表於 2012-11-27 19:18
我本身冇av amp
睇戲都係用rca入 int amp出聲算

當然唔係啦! 唔可以掙睇表現, 以佢體積嚟講可以話爆到七彩, 唔講得笑
回復

king 發表於 2012-11-26 19:16

有冇巴打有興趣去睇下 ...

有! 我一定去! 而且今次昌業有成6間展示房
回復

AS881 發表於 2012-11-28 00:11

師兄幾號上去?我諗住星期五去,返工日子應該人少d
有興趣一齊?
回復

AS881 發表於 2012-11-28 00:07
當然唔係啦! 唔可以掙睇表現, 以佢體積嚟講可以話爆到七彩, 唔講得笑  ...

以體積計當然惦啦!
不過同av喇叭比都仲係差d,作為用家要實話實說嘛!
回復

Bei_Hillgrover 發表於 2012-11-27 20:59
讀過有關Diapason訪問, Adamantes III可以作為前置

yes,原廠仲有隻KENTRON N.W.中置

以原廠的構想: kentron 中置,adamantes iii 前置, karis 後置

但以上組合,做av實在太豪華了
回復

king 發表於 2012-11-28 08:27
師兄幾號上去?我諗住星期五去,返工日子應該人少d
有興趣一齊?  ...

我只可以Sun 去咋.....
回復

AS881 發表於 2012-11-28 00:11

Please take a picture of the Diapason Admantes 25 Anniversary speaker
回復

AS881 發表於 2012-11-28 13:59
我只可以Sun 去咋.....

上網睇唔到個時間
知唔知幾點開,幾點拉閘?
回復