新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 14569|回復: 64

[週五雄熱] 週五雄熱 @ Hi Fi Gallery 花絮

Hi-End 影音器材

今日很感激 HiFi Gallery 可以借出場地給予我們一眾Hiendy會員聚會,個多小時的分享令在場每一位會員都如癡如醉,聲音效果更令我們目瞪口呆!在此特別多謝Ken哥深入地向會員詳盡介紹展出的器材,不過當大家知道器材的總值時,登時鴉雀無聲,超過百五萬的器材,還有不好聲的藉口嗎?

百事佬先來一輪開場白便正式開始"週五雄熱"活動

Ken哥使出渾身解數向會員講解演出器材

每位會員都留心地聆聽Ken哥的解說

之後當然到節目主持人"九龍皇帝"啦!

今次會員非常幸運,可以先睹為快搶先試聽老麥"膽 vs 石大戰"

除了介紹電影外,今次皇上亦有推介演唱會

好聲的泉源

好聲的背後

頒贈錦旗儀式這個當然不能少

再來大合照

最後多謝會員參與和支持Hiendy,謝謝...

評分

查看全部評分

回復

週五雄熱 @ Hi Fi Gallery 花絮

我約咗人吃飯,所以剛才在樓下跟大家say goodbye, 不能跟大家吃睌飯

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

1o1o 發表於 2012-4-20 21:55
我約咗人吃飯,所以剛才在樓下跟大家say goodbye, 不能跟大家吃睌飯

有冇去聽呀?
回復

有去有去,聽到尾,正到暈,不過無錢買,全用頂級mcintosh

回復

十六人超級大枱先至坐得哂我地呢班大漢

回復

1o1o 發表於 2012-4-20 22:02
有去有去,聽到尾,正到暈,不過無錢買,全用頂級mcintosh

我要返工,冇得去·
回復

我很想去呀
回復

多謝各位支持

評分

查看全部評分

回復

Surround真一流!炳雄正柒頭!成晚怕怕醜醜咁。真頭判若兩人!

評分

查看全部評分

回復

tony 終於蒲頭了.........

評分

查看全部評分

回復

前兩日都上去睇咗一陣部X90 + 130" OS BU201 ,但無問聲
回復

成段出吾到呀

老丙開show ,上次無去今次點都要棒塲la,成set機第一感覺拉扯力好勁,一上一落非常好控制力。控制得隻jm woofer 貼貼服服,要有就有要停又即時勒得住,絕對做到重質不重量,以一隻低音照顧成300呎房再加成2o幾條肉柱來說已非常吾錯。detail 方面亦非常出色,我再分不到弱音detail好冇因為全部都好出,好出,全部都非常易聽到而且清楚。到於空間,我個人認為可能未煲好啲機導致空間明顯有啲縮,件頭大空間小,相信煲好絕對吾止咁因為我之前係隔離房聽過空間感好正。至於音色我個人覺得薄左啲,如果細5db可能差不多。surround 移動感走位都相當吾錯雖然我坐位則埋一邊但走來走去的聲音不絕,加埋墊底一閃而過的低頻,正!

多謝hiendy ,希望下次搞部較cheap 的mcintosh前級再玩過

評分

查看全部評分

回復

因為約左人食飯又遲左開始,影完合照衝衝忙忙走左啦,真係唔好意思
坦白講,可能空間大又或者人多,低音未發揮去極致。
不過今次攪到我又身痕,想重新擁有它

評分

查看全部評分

回復

claero 發表於 2012-4-21 01:21
控制力一流,隻woofer話停就停,不過薄啲,同我兩次係隔離房聽吾同,早兩次厚潤好多,不過都好正 ...

我需要換機嗎? 換喇叭,定係換十仔呀!

你話吾駛換,我就請你食飯!
回復

去吾到。比個碟 list 睇下得嗎
回復

一個很好嘅活動,又可以見識到老麥旗艦產品,多謝各位版主及HiFi Gallery!

評分

查看全部評分

回復

pepsiman 發表於 2012-4-20 21:24
今日很感激 HiFi Gallery 可以借出場地給予我們一眾Hiendy會員聚會,個多小時的分享令在場每一位會員都如癡 ...

今次要好多謝hiendy同hi-fi gallery舉行是次活動 ! 各工作人員同ken哥都辛苦了 , 向你們說聲感激 !

上次聽過天倫影音 , 我感覺到好有戲院feel ! 今次聽hi-fi gallery , 我感覺就係一個頂尖錄音室 ! 點解我甘講 ? 果種聲音ge密度 / 質感  / 音場 / 定位唔係一般你可以係av amp感受到ge感覺 !  我可以話比你聽 , 如果你合起雙眼 , 你會去到另一個世界 , 就係電影世界 , 身歷其境 ! 完全唔覺自己原來係間房到 ! 一開聲 , 四面牆同地板天花一早就消失左 ! 我地成日講空間感 , 我今次真係感覺唔到 , 點解 ? 因為你會聽到無邊無際ge聲音 ! 電影同真實 , 你會分唔開......如果我一個人聽 ? 我諗我會入清山low ! 呢d就係老麥聲 ? 我諗呢種係老麥ge藝術同態度 ! 你可以用錢黎量化佢 ? 如果買得起 , 錢唔會係你考慮ge因素 ! 如果我比得起錢 , ken哥 ! 唔該你同我送呢套去我屋企 !

最後 , 真係真係要多謝ken哥 ! 聽到百事兄講 , 佢前晚set機set到晚上11點 ! 返到屋企米12點幾 !!!! 可以見到佢對工作ge認真同興趣 ! 原來ken哥都有老麥精神(藝術同態度) , 如果想聽 ? 我諗你要努力d工作 , 點解 ? 你上去試完 , 你會比錢low ! 我都要努力d工作先得 ! 老麥變成了我的夢想 !

評分

查看全部評分

回復

我都係要返工冇得><Woo~~~
有冇其他師兄分享下用膽同石嘅分別?

bigpun1975 發表於 2012-4-20 22:12
我要返工,冇得去·

回復

BoB182 發表於 2012-4-21 20:11
我都係要返工冇得><Woo~~~
有冇其他師兄分享下用膽同石嘅分別?

開始前聽咗三兩首歌,跟住玩AV時已經AV bypass,所以好難講到分別有幾大...
回復