新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 藤原拓海

[品牌] ACCUPHASE 金嗓子同好會 (用家LIST at page 1)

火... [複製鏈接]
Hello, I'm using dp700+dg48 , with Wilson Maxx2, ok ga:lol
回復

嘩...DP700 + DG48 + MAXX2!!!

CHOI-SAN, 有無相片可以分享一下...^^
回復

我等緊你嚟毐我食回頭草
shadam 發表於 2010-10-14 18:07

你搬對喇叭過黎又重, 我搬成套C-290V + M2000過去你果度又重..>_<

睇黎M2000無緣一會SOPHIA...
回復

你搬對喇叭過黎又重, 我搬成套C-290V + M2000過去你果度又重..>_<

睇黎M2000無緣一會SOPHIA... ...
racewong 發表於 2010-10-15 09:54

無計啦,不過以我個人記得金仔聲底同蘇菲亞1系,一定夾到會人聲甜到漏
回復

台灣果邊有好多金仔高手用WATT 5.1夾A50. 個個都一致好評, 厚潤有味道.....etc.

http://www.myav.com.tw/bbs/showt ... 47822#post204747822
回復

嘩...果邊班金仔FANS痴Q線. 搬住部E530周圍去[介].

好似好好玩咁喎.

不過爬文爬死我. 成五百幾頁...
回復

嘩...果邊班金仔FANS痴Q線. 搬住部E530周圍去[介].

好似好好玩咁喎.

不過爬文爬死我. 成五百幾頁... ...
racewong 發表於 2010-10-15 15:20

係唔係做咗會員先爬到文
回復

好似係呀! 我都做到會員...

果邊有好多金仔既資料. 好正!
回復

今日去過琴琴處,見到你對M2000超靚仔,記住開聲通知
回復

對m2000咪喺琴琴度開緊聲囉,現只差c-290v到步,就會上去聽吓。
回復

對m2000咪喺琴琴度開緊聲囉,現只差c-290v到步,就會上去聽吓。
racewong 發表於 2010-10-16 19:59

禽日無開着部機
回復

可能wellcome想等埋部c290v返黎先一齊開聲呢!
回復

可能wellcome想等埋部c290返黎先一齊開聲呢!
racewong 發表於 2010-10-17 16:53

如果到咗通知聲,無錢買聽下都開心
回復

當然當然, 講玩金仔, SHADAM兄比我還要早, 有好多野都要向你學習..^^
回復

不過我仲未有頭緒對M2000既POWER CORD...>_<.
回復

在台灣網頁代到了BASIC大師的文章, 當中題及到~~Accuphase是由Accurate(正確的)與Phase(相位)二個字組合而成,簡而言之,他們追求的就是聲音訊號的絕對正確相位,相位對了,頻率響應就不會扭曲,失真率也不成問題。

在此分享一下.
回復

不過我仲未有頭緒對M2000既POWER CORD...>_
racewong 發表於 2010-10-18 10:25

電源線緊係搵呢度人氣線"卡馬"啦!
回復

Kharma power cord未必夾金仔喎
回復

Kharma power cord未必夾金仔喎
racewong 發表於 2010-10-18 22:19

以我聽過咁多條卡馬power cord,平衡度好,價錢合理,我首推Suprem Reference。要人聲肉感強唔洗換頭,要各方自然的話,就最好換上"我加以爹"004,我同大蛇明都換咗,如果需請我哋飲下午茶,就扲比插下試下夾唔夾 睇下你會唔會中毐入埋卡馬會
回復

我就快退出金仔呢大家庭喇...
回復