新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 18713|回復: 125

[分享] 調陰撚蛇大戰SM

先俾個人評分及價錢大家參考吓先:5分為滿分

首先要奬1Q俾maner兄先   因為俾佢個超時空要愛post毒死左,入埋喱條之後至搵到我真正想要嘰SM!
而玩SM剛好1年,由調校、線材配對無數次,到喱刻算係最滿意!

先講講各線用於SM特性

1.QED ref: 平均抵玩,配爽快或肥慢十仔都有唔錯效果,如使用SVS上感覺欠缺層次及墊底d一浸浸。但用於MK上可得到力猛及能量適中感覺,講到層次感MK算把啦,都係用SVS做番好d!

2.WW O6: 配搭上SM任何一隻都會過肥,但如果只玩1隻十仔計(如MK),佢俾到好強量感同墊底你,能夠中和偏乾無尾音等問題

3. AQ sub3:曾經用過落S及M一排,MK就欠一d力感,低頻件頭會大少少。而用喺SVS度喱條算第2滿意,因為量感適中同墊底有一浸浸,又唔會過肥,但力感同層次感都係差少少

4. TaraLabs: 層次感最好,但用落MK度又係嘥氣,力感有少少over,有d punch會出現輕微"谷"聲。而用喺SVS上真係一大驚喜,層次、力感、量感、墊底...樣樣恰到好處,真係插左抆唔番...

5. QED sign:力感太強,用喺MK度有d谷得太盡感覺,有焗促感同punch有明顯"谷"聲,要用eq幫助襟低番佢先得,但力感同時又會弱番dd,取唔盡條線本身特性。而SVS唔洗講大家都估到啦,好似將隻SVS變左隻MK咁...

現用配搭如下
SVS PC13U (TaraLabs)
MK MX-250 (QED ref)
喱個配搭感覺punch力猛、件頭適中、有層次有墊底有一浸浸跳彈床Feel...今次離上天堂感覺又邁進一大步啦!  

雖然十仔訊號線叫做搵到自己鍾意嘰口味配搭,但同時另一毒王Harry波凸又準備蓄勢待發...

以上只可作參考,唔啱聲唔關我事架!  

評分

查看全部評分

幾時有團購先
回復

回復

嘩。。學嘢時間到。坐定定學習學習
回復

旗代
回復

頂.........引死人咩
回復

好多蛇呀
回復

見到幅相,唔知典解諗起李華月
回復

敢就要玩足一日,末計禾果D大蛇!
回復

Harry5 發表於 2012-4-24 22:51

你又比條咩佢插呀?
回復

五條缐X兩隻十仔,未計調教已經有好多個組合
回復

為左潮吹,乜都做得出   
回復

超肥袋
回復

Harry5 發表於 2012-4-24 22:51

5月中叫定車接郵筒去你喥玩SK2
回復

TCRAY 發表於 2012-4-24 23:48
5月中叫定車接郵筒去你喥玩SK2

除咗叫車,還有什麼要預備,十仔線要多長?
回復

Harry5 發表於 2012-4-25 00:46
除咗叫車,還有什麼要預備,十仔線要多長?

郵筒預計擺放: kk籮友對角,即出花園左邊牆角位置...
回復

qq1122yq 發表於 2012-4-25 01:17

Q姐,使唔使咁快又毒哈巴打呀!隻KK未煲熟喎
回復

itloan 發表於 2012-4-25 01:53
Q姐,使唔使咁快又毒哈巴打呀!隻KK未煲熟喎

啱聽嘰咪哪哪聲入多隻一齊煲囉...仲可以慳番d時間添!   
回復

qq1122yq 發表於 2012-4-25 01:17

哈利要搵個聾賓先得嘞
回復

qq1122yq 發表於 2012-4-25 02:00
啱聽嘰咪哪哪聲入多隻一齊煲囉...仲可以慳番d時間添!

挑!Q姐果然係高,慳時間,冇得頂
咁阿哈巴打不如落住訂先,費事玩完 SK2 又痕,又要等送貨。
回復