新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 18580|回復: 78

[前級] C50 DAC USB UPDATE 大成功

已支援USB 行ASIO , 而且直接食到 32bit/192kHz bit-perfect 輸出 !!!

質數仲非常之好添呀!!! 用 foober2000 全支援 !!!

評分

查看全部評分

回復

回復

iwantbd 發表於 2012-5-20 01:35

部一仔可以拜拜了~~~哈哈哈
回復

回復

kenho 發表於 2012-5-21 11:37

THANKS KEN SIR 及各同事幫忙
試左兩日機非常非常滿意.... 而且質數出奇地高 , 真係可以搵雜誌同其他 DAC 比對一下

不過..... 一定要行 ASIO !!! 同埋要洗左先前安裝好既DRIVER先, 之後去美國麥網先有WIDNOWS DRIVER DOWNLOAD !!! 用FOOBAR2000 裝埋ASIO 就可以出到C50 BIT-PERFECT 32/192BIT WAV/FLAC

我都用過MACBOOK PRO 試... 應該係未行到BIT-PERFECT, 出來同BIT-PERFECT 輸出真係相差太多太多!!!

SHOP 真係要整返部 i7 + SSD + FOOBAR2000 ASIO (唔用火牛只用電池) 試一試 !!! 會有大大驚喜

回復

尚未有 MAC 驅動程序
回復

1o1o 發表於 2012-5-21 12:28
尚未有 MAC 驅動程序

未見有~~~ 初初拎返屋企直頭用唔到 !!! 因為係舊DRIVER , 洗左個舊DRIVER 都AUTO 找唔到新DRIVER !!!
之後去麥仔中文網都唔見有..... 好在...... 美國麥網有WINDOWS DRIVER !!! 立即醒神.... 之後ASIO 仲SHOW 埋有 MC .... 心諗今次無死了!!! 因為知道佢既USB 同CHIP 食到32/192 .... 立即開來試!!! 掂左

真係開心死.... 個版面仲要SHOW 埋32/192K 型呀
回復

!?沒有 Mac 版驅動?!
回復

番薯 發表於 2012-5-21 16:20
!?沒有 Mac 版驅動?!

用MAC 可以播放.... 不過唔係 BIT-PERFECT !!!
要再花時間試真D先得

因為我用PC 覺得比MAC 好聲 !!! 所以一路都用PC 多過用MAC
回復

ilccmcf 發表於 2012-5-21 17:26
用MAC 可以播放.... 不過唔係 BIT-PERFECT !!!
要再花時間試真D先得

Dear 師兄,
其實小弟在先前 McIntosh 新產品記招之時, 也問過美廠過來的 Mr Ron 有關 Apple 支援一事, 他說早在年前已向 Apple 公司提交合作互動方案, 無奈蘋果公司實在有太多公司正在與其進行類同工作 , 因此只好耐心等待 Apple 的回應, 相反微軟的反應則非常積極, 很快已搞好互動方案 , 而且所得出之音效的確令人刮目相看,  尤其當時 Mr Ron 示範了一兩首 MP3 格式的音樂, 音質真的不是想像的差, 反而是頗為不錯, 那實是令人驚喜的呢
回復

點解我安裝完....個McIntosh Audio都話我No compatible units connected既

但我去裝置管理員又見到無出感嘆号喎.....
回復

kkkiu 發表於 2012-5-23 22:24
點解我安裝完....個McIntosh Audio都話我No compatible units connected既

但我去裝置管理員又 ...

你個c50 upgrade 左firmware 未?
回復

未喎.....重係V1.0
回復

kkkiu 發表於 2012-5-23 23:46
未喎.....重係V1.0

快D去up 啦。正太多太多了。
回復

ilccmcf 發表於 2012-5-24 00:11
快D去up 啦。正太多太多了。

我都想丫.....但點UP丫....audiokarma我岩岩先註冊...唔比我DL丫.....
回復

kkkiu 發表於 2012-5-24 00:21
我都想丫.....但點UP丫....audiokarma我岩岩先註冊...唔比我DL丫.....

拎部機同買機單去美麗華3/F , 大約一星期就攪掂。
回復

ilccmcf 發表於 2012-5-24 00:23
拎部機同買機單去美麗華3/F , 大約一星期就攪掂。

有無得唔搬丫.....
回復

kkkiu 發表於 2012-5-24 00:25
有無得唔搬丫.....

無。無得自己up
回復

有的~

http://www.audioaficionado.org/a ... pdate-usb-audio.jpg

我download左了....
回復