新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: tckl

[品牌] Ocellia 同好會

火.. [複製鏈接]
您可以獨立泥睇,加spz 一定會令您現有系統再 airy 再一都唔敢想條?都要貴氣d, 您只要考慮低頻的問題,以我所知好多師 ...
tckl 發表於 2011-7-15 18:22 ,。

你所講的低频問题是否只是針對量而不是質?double run 真係想都唔敢想...
回復

My Silversmith Parlladium with real gold jacket!
AI2000 發表於 2011-5-20 09:10

Alan兄,請問 ocellia ref的 xlr & rca在聲音上有甚麼分別呢?謝謝!
回復

你所講的低频問题是否只是針對量而不是質?double run 真係想都唔敢想...
dangermouse 發表於 2011-7-15 18:56

所以唔好多多心想試spz......
回復

回復 102# Garyto73

Not sure as I never have a chance to import any XLR before. Do you want to order one for trial in your system?
回復

回復  Garyto73

Not sure as I never have a chance to import any XLR before. Do you want to order on ...
AI2000 發表於 2011-7-21 11:58

Alan兄,待小弟借朋友的xlr回來試試才作決定!謝謝!
回復

Alan兄,待小弟借朋友的xlr回來試試才作決定!謝謝!
Garyto73 發表於 2011-7-21 12:58

記得比個包膠分享。

AI hing,  印象中好似有師兄玩過 XLR ocellia 呢。

Gary hing, xlr 就唔知好唔好,但用 ref 泥做數碼線就有師兄話好得!
回復

記得比個包膠分享。

AI hing,  印象中好似有師兄玩過 XLR ocellia 呢。

Gary hing, xlr 就 ...
tckl 發表於 2011-7-21 13:50

Tckl兄,冇師兄即場比較過,結果真是未知之數!希望八月可以解開此迷啦!
回復

我都好想知ref. rca vs xlr 結果
回復

我都好想知ref. rca vs xlr 結果
hcpt 發表於 2011-7-28 18:56

me too....
回復

me too....
tckl 發表於 2011-7-28 20:05

Tckl兄,今晚剛試完xlr & rca之間的分別,聲底完全一樣,只是xlr撐得更闊,動態更大!
回復

Tckl兄,今晚剛試完xlr & rca之間的分別,聲底完全一樣,只是xlr撐得更闊,動態更大! ...
Garyto73 發表於 2011-8-4 22:57

音樂感再加闊音埸大動態....好吸引
回復

音樂感再加闊音埸大動態....好吸引
howin 發表於 2011-8-4 23:05

Howin兄,ocellia你都有興趣呀?
回復

Howin兄,ocellia你都有興趣呀?
Garyto73 發表於 2011-8-4 23:39

有呀...聽人講就聽得多...但親耳就未聽過
回復

有呀...聽人講就聽得多...但親耳就未聽過
howin 發表於 2011-8-4 23:42

咁有機會真係要聽吓啦,或者你會有驚喜添!
回復

咁有機會真係要聽吓啦,或者你會有驚喜添!
Garyto73 發表於 2011-8-4 23:49

我對條xlr真係好有興趣...係咪貴rca好多??
回復

howin 發表於 2011-8-4 23:52

吹王, 你快D買啦,

買完記得借比我試呀!
回復

howin 發表於 2011-8-4 23:52

聽講貴2k左右,但千祈唔好貪平買1m長呀!
回復

聽講貴2k左右,但千祈唔好貪平買1m長呀!
Garyto73 發表於 2011-8-4 23:58

聽你聽後感,ocellia 更加合xlr, xlr 係會貴,因為佢多芯過rca, 而且佢個xlr 頭都好似係特別做,係銀插芯。
當然我之前試過,1.5m係好d.
回復

回復 117# Garyto73

Gary hing, 質感同微弱動態會唔會比rca 更好?
回復

聽你聽後感,ocellia 更加合xlr, xlr 係會貴,因為佢多芯過rca, 而且佢個xlr 頭都好似係特別做,係 ...
tckl 發表於 2011-8-5 01:29

由於我試的xlr是1m長,真是自己的1•5m rca更好!可能我玩大喇叭,小弟反而覺得rca會細緻些!如果細喇叭的反之。
回復