新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 83070|回復: 429

[品牌] JMR同好會

火.. [複製鏈接]

小弟用offrande
大家一起分享下啦~

評分

查看全部評分

Very nice home!!!  Congratulations!!!
回復

offrande 正,我鐘意 JMR 喇叭,但無錢買

bsuper 兄好似用膽機推緊,可唔可以同大家分享下玩 JMR 既心得呀?
回復

因為我之前用Proac 1SC所以用Leak ST-60去推
依家想搵部Jadis後級
JMR同proac d 聲底差好多
JMR D聲比較真實
Proac D聲就硬係覺得好似有曾霧遮住甘
回復

offrande 正,我鐘意 JMR 喇叭
我都係,暫時泥講,佢可以當上我的終身伴侶地位。
我現在無時間玩,咩都賣了 downgrade, 但都 keep 住對 offrande.
我覺得咩機推佢都有佢好好聽的特質。
回復

JMR......Good, good, good !!!

回復

offrande 正,我鐘意 JMR 喇叭
我都係,暫時泥講,佢可以當上我的終身伴侶地位。
...
tckl 發表於 2010-10-29 00:17

好欣賞 JMR 喇叭既動態,非常強橫,但我覺得佢舊 model 岩聽 d

評分

查看全部評分

回復

好欣賞 JMR 喇叭既動態,非常強橫,但我覺得佢舊 model 岩聽 d
Roy 發表於 2010-10-29 00:26

係啊
我買呢對offrande之前我都去聽過新果對 offrande sig
感覺冇咩音樂感
太高清
回復

係啊
我買呢對offrande之前我都去聽過新果對 offrande sig
感覺冇咩音樂感
太高清 ...
bsuper 發表於 2010-10-29 00:28

都係佢老豆做喇叭叻 d
回復

係啊
感覺冇咩音樂感
太高清 ...
bsuper 發表於 2010-10-29 00:28

我就唔係好鐘意新款的高音,就如師兄提到,太高清,失去佢的特色美感。
回復

我就唔係好鐘意新款的高音,就如師兄提到,太高清,失去佢的特色美感。 ...
tckl 發表於 2010-10-29 00:46

用親個隻大6 鋁帶高音既 JMR 喇叭,我都叫 d friend 唔好買
回復

用親個隻大6 鋁帶高音既 JMR 喇叭,我都叫 d friend 唔好買
Roy 發表於 2010-10-29 00:53

個高音係大陸做架?!?!?!?!?!
個衰仔想倒老豆米..............
回復

回復

Simcity 發表於 2010-10-29 01:07

simcity兄
呢對係咩model
小弟玩JMR年資淺所以唔識{:5_99:}
回復

bsuper 發表於 2010-10-29 01:05

咁又唔係話佢有問題或唔好聲,國內都有好野既,只不過如果選擇 JMR 喇叭,我都係 buy 佢以前 d 高音多 d
回復

simcity兄,呢對係咩model,小弟玩JMR年資淺所以唔識

Hi brother, this is the early model (almost flagship grade) of JMR, named "Grand Opera".  Someone has the following comment, saying....."據說在 JMR 更大一號旗艦 Grand Opera 面前,Offrande 像個童子軍"!!!  And this is absolutely true.  When I had the chance listening to this Grand opera back in yr 2004, I was really blown away!!!

回復

咁又唔係話佢有問題或唔好聲,國內都有好野既,只不過如果選擇 JMR 喇叭,我都係 buy 佢以前 d 高音 ...
Roy 發表於 2010-10-29 01:29

呀,係無比較下,新高音的 JMR 都好好聽。

但舊款的高音就聽得好舒服,又唔係有味得泥矇個隻,而且用唔同擴音機推,佢高音遇高質數擴音機就越推越有,深不見底的妤質數高音單元。

用普通擴音推都唔會差。

唔好笑我,我依家用緊 Audiolab 8000A  推都感到好滿意。
回復

呀,係無比較下,新高音的 JMR 都好好聽。

但舊款的高音就聽得好舒服,又唔係有味得泥矇個隻,而 ...
tckl 發表於 2010-10-29 01:58

越推越有,深不見底的好質數 ... 我都好同意呀
當然唔會笑你啦,Audiolab 8000A 我都好鐘意,如果要買多一套簡單 d 做 2nd system, 8000A 都係我考慮之列,但我都係比較鐘意舊英國制既 8000A 多 d  :D
回復

bsuper 發表於 2010-10-29 01:05

係香港做先真
http://www.lcy.com.hk/
回復

各位師兄請問知道Jadis夾offrande嗎~
之前見過有師兄用DA50S推話好正
因為我都搵緊後級~
回復