新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Simcity

[品牌] conrad-johnson 同好會

八皇子 發表於 2013-9-23 15:30
當年四大膽機品牌,ARC,CJ,Mcintosh,Jadis,到現今我覺得最有膽味都係CJ

絕對認同,現今只得CJ依然是一貫有胆味,有味道的Amp
回復

Sharing...

評分

查看全部評分

回復

師兄可以分享吓聽感嗎?同埋你係用咩喇叭?
回復

請問是否ET3se+Classic sixty se呀?
回復

Steven-KK - I am using ProAc 1SC for the last 10 years...

Frankie7899 - yes.. SE set...
回復

可否分享一下聲底如何? 明快或厚暖? 3D 音場應該吾錯...
回復

alexwu21 發表於 2013-9-27 17:51
Steven-KK - I am using ProAc 1SC for the last 10 years...

Frankie7899 - yes.. SE set...

SE版 1SC用CJ推人聲靚絕
回復

播violin/strings music 仲靚, 嬌艷到不得了...
回復

300bguy 發表於 2013-9-30 17:35
播violin/strings music 仲靚, 嬌艷到不得了...

300bguy兄,用CJ推你對天朗都好 啦!
回復

請問SE版同普通版係咪差好遠?
回復

fong527 發表於 2013-10-21 14:44
請問SE版同普通版係咪差好遠?

唔可以話差好遠,但此終玩音響嘅嘢,一分錢一分貨,SE版用料靚D,當然會貴D啦,唔係話普通版就一定唔好聲,它依然有一貫CJ嘅聲底,視乎個人能力去選購,如想平平哋可以玩到CJ胆味,普通版也是一個唔錯嘅選擇!
回復

請問CJ係咪有部叫Classic嘅前級?代理好似唔見有
回復

之前我都想听但代理話HK冇入,classic 同普通ET3 点比较,恐怕要google 外国一下先知。。。
回復

evike 發表於 2013-10-24 11:40
請問CJ係咪有部叫Classic嘅前級?代理好似唔見有

香港代理沒有入這個型號,原因係這個價位,大部份人都會比多小小買ET3,因為ET3有搖控,Classic就冇,而ET3設計及用料比Classic好,但價錢只係相差小小,所以比我都會買ET3,既然冇市場,代理也沒有入Classic了
回復

steven-kk 發表於 2013-10-25 14:54
香港代理沒有入這個型號,原因係這個價位,大部份人都會比多小小買ET3,因為ET3有搖控,Classic就冇,而ET3設 ...

明白哂,唔該哂Steven兄
回復

evike 發表於 2013-10-28 09:38
明白哂,唔該哂Steven兄

唔好客氣! 可惜而家代理連ET3同ET3se都未有貨,話要下個月先有
回復

steven-kk 發表於 2013-11-6 16:24
唔好客氣! 可惜而家代理連ET3同ET3se都未有貨,話要下個月先有  ...

點解CJ部ET3用一支胆就可以搞到咁好聲,咁有胆味嘅呢?其他牌子嘅胆機用成67支胆D聲都好似石機咁,真係配服CJ的較聲功力
回復

evike 發表於 2013-11-11 15:38
點解CJ部ET3用一支胆就可以搞到咁好聲,咁有胆味嘅呢?其他牌子嘅胆機用成67支胆D聲都好似石機咁,真係配服 ...

CJ係真正有實力的老牌胆機廠,一直堅持自己的設計,所以現今其實也有好多CJ Fans支持!
回復

fong527 發表於 2013-11-14 10:49
CJ係真正有實力的老牌胆機廠,一直堅持自己的設計,所以現今其實也有好多CJ Fans支持! ...

絕對正確! 但係佢哋生產量不足,搞到成日都冇貨,部ET3都決貨成兩個月了
回復

steven-kk 發表於 2013-11-18 11:13
絕對正確! 但係佢哋生產量不足,搞到成日都冇貨,部ET3都決貨成兩個月了  ...

Steven兄:尋日同Ken哥吹開水,佢話ET3下個月中會到貨,但係佢話好多都比客訂咗,所以如果你係買就快D去訂機喇,唔係到時又賣哂又要等
回復