新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Simcity

[品牌] conrad-johnson 同好會

kelvin99 發表於 2013-11-27 16:33
Steven兄:尋日同Ken哥吹開水,佢話ET3下個月中會到貨,但係佢話好多都比客訂咗,所以如果你係買就快D去訂機 ...

Kelvin兄:,已知道ET3已到貨,而且聖誕前已陪個朋友買了普通版ET3,唔該哂!在此也多謝代理Ken哥的殷勤招待!
回復

evike 發表於 2013-11-11 15:38
點解CJ部ET3用一支胆就可以搞到咁好聲,咁有胆味嘅呢?其他牌子嘅胆機用成67支胆D聲都好似石機咁,真係配服 ...

CJ 用嘅电容有秘技。
回復

nagramen 發表於 2013-12-28 08:35
CJ 用嘅电容有秘技。

師兄,唔知有咩秘技呢?可唔可以講多D,唔該!
回復

CJ係用自家電容,出面買唔到,咁當然有秘技啦,但我哋又點會知係乜秘技呢?
回復

steven-kk 發表於 2014-1-6 10:33
CJ係用自家電容,出面買唔到,咁當然有秘技啦,但我哋又點會知係乜秘技呢?

唔該哂Steven兄,那請問你部HD3解碼仲有冇用緊?點解CJ唔出胆解碼呢?
回復

fong527 發表於 2014-1-13 10:19
唔該哂Steven兄,那請問你部HD3解碼仲有冇用緊?點解CJ唔出胆解碼呢?

我部HD3現役中,好好聲,市面上好小同等價位的解碼可以贏到佢!

我都唔知點解CJ唔出胆解碼,可能係商業問題或有其他原因,我不知道,又或者遲D會有呢!
回復

steven-kk 發表於 2014-1-14 15:40
我部HD3現役中,好好聲,市面上好小同等價位的解碼可以贏到佢!

我都唔知點解CJ唔出胆解碼,可能係商業問題 ...

Steven兄:我想試聽部HD3解碼,是否一定要上代理試?
回復

fong527 發表於 2014-1-17 11:50
Steven兄:我想試聽部HD3解碼,是否一定要上代理試?

CJ產品出面好小有得試,上代理找Ken哥試吧,佢好nice,上次我同個朋友上去買部ET3佢都好好招呼,仲試咗成兩個鐘添!
回復

steven-kk 發表於 2014-1-17 16:11
CJ產品出面好小有得試,上代理找Ken哥試吧,佢好nice,上次我同個朋友上去買部ET3佢都好好招呼,仲試咗成兩個 ...

想問下知吾和 conrad-johnson Classic 60 & 60 SE乜嘢價呢
回復

mac1 發表於 2014-1-17 22:29
想問下知吾和 conrad-johnson Classic 60 & 60 SE乜嘢價呢

之前上去試部ET3前級就係用Classic60 se一套西裝開聲,所以都有問過價錢,60se版大約4萬頭,普通版平1萬左右

評分

查看全部評分

回復

steven-kk 發表於 2014-1-18 11:02
之前上去試部ET3前級就係用Classic60 se一套西裝開聲,所以都有問過價錢,60se版大約4萬頭,普通版平1萬左右 ...

Thank you for the info.
Seems like the SE is better buy than non SE because non SE's street price in the US is only USD$3k.
回復

mac1 發表於 2014-1-18 13:46
Thank you for the info.
Seems like the SE is better buy than non SE because non SE's street price ...

那就一於去馬SE版啦,
回復

steven-kk 發表於 2014-1-20 10:25
那就一於去馬SE版啦,

haha...要睇定D先...因有巧多選擇...e.g. YS Audio, AN, etc..
回復

mac1 發表於 2014-1-20 13:53
haha...要睇定D先...因有巧多選擇...e.g. YS Audio, AN, etc..

買邊部都好,買咗記得上來分享吓喎
回復

見無乜人講, 小弟去showroom 試過 CJ ET3se+Classic60 真係幾啱聽。  
回復

eziohk 發表於 2014-5-18 13:16
見無乜人講, 小弟去showroom 試過 CJ ET3se+Classic60 真係幾啱聽。

CJ呢套入門級膽機,絕對超值抵玩,同價位相信冇乜贏到佢,而且以老牌膽機嚟講,聲底佢算最穩定,最有膽味

評分

查看全部評分

回復

eziohk 發表於 2014-5-18 13:16

Good choice
回復

Steven兄,之前請教過你胆機的問題,我現在買了Copland CTA305+506前後級,暫時都好滿意D聲,希望可以再好D所以想換電源線,請教Steven兄及各位胆機迷,有何推介?謝!
回復

請問Classic60是用什麼胆的?
回復

feellike 發表於 2014-7-29 11:12
請問Classic60是用什麼胆的?

Classic60se用4支KT120的
回復