新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: atc_man

[喇叭] ATC 同好會

要夾偏分析力dac. 電源線也好重要
回復

新手一問,想問下SCM-7用咩胆機推好d (audiospace?KT88?EL34?)
回復

各位師兄,小弟新手,Scm40用家,請多多指教!
回復

請問各位ATC用家,舊款的ATC20是否真的很難推? 用PASS LABS X260.5Mono推得掂嗎?
回復

fry 發表於 2014-1-9 02:15
各位師兄,小弟新手,Scm40用家,請多多指教!

請問師兄用乜AMP推?效果如何?
回復

灰太狼 發表於 2014-1-13 10:38
請問各位ATC用家,舊款的ATC20是否真的很難推? 用PASS LABS X260.5Mono推得掂嗎?

ATC20極難推,用PASS 260.5勉強得,最好用300W或以上推佢就very good La
回復

Anyone knows anything about the new tweeter replacement program?
回復

breadvan 發表於 2014-5-28 13:13
Anyone knows anything about the new tweeter replacement program?

你應該問代理聲之島!

我用 舊Mark 23.5推(200x2) ATC scm20 ok喎!
回復

hksarac 發表於 2014-5-30 17:37
你應該問代理聲之島!

thanks I already emailed ATC and got reply.
回復

ATC SCM 11
回復

玩了這對40半年,現在很滿意

評分

查看全部評分

回復

有無師兄試過用Devialet推ATC?
回復

SCM40A, 售6280鎊

回復

新入手 ATC scm7,之前用 Elac403,夾 Krell 500i
本身房間有駐波問題,換左ATC 後好左好多!!
音樂感同密度都比elac 好~~ 實在太正了~~~
黎緊想簡化下個系統,將部 Krell 換做 Devialet, 唔知各位師兄有冇試過 ATC + Devialet 呢個組合?
回復

請教一下ATC喇叭如去代理度買和去門市買會唔會價錢相差得遠?
想知大概來計算一下先,唔想去混吉打搞sales大佬們.
回復

ljj1111 發表於 2012-2-28 16:05
我的ATC 150 TASL系统

ching我似乎中了atc Active100毒,但又心思思想直上Active150,想ching比D意見,又請問你的是否Active150 A類AMP?
回復

timmywan 發表於 2012-2-21 21:39
wslam你套機有以下問題:
1.對有源前置太強.中置雖然都係atc,但你部大陸7聲道後級又推唔掂隻中置
...

高手ching小弟想入atc15"座地,請教應買有源a類定ab類定15"冇源好D呢!因特別版才是a類,价錢貴過ab類普通版好多.謝謝ching幫忙.
回復

之前喺代理聽過scm19全面KO scm11,高音會更自然清晰,而低音無咗scm 11啲局促感. 吾知呢度有冇ching玩緊scm 19.
回復

請問有無師兄知道foundation designer II 架放唔放到SCM19?
會唔會好易跌危險?
回復

lwk10 發表於 2015-9-13 21:58
ching我似乎中了atc Active100毒,但又心思思想直上Active150,想ching比D意見,又請問你的是否Active150 ...

NO A类。150和100有质的差别。ATC150以上都是泡沫边,更宽松
回復