新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: atc_man

[喇叭] ATC 同好會

wslam 發表於 2011-11-11 23:21
Bear6243 兄請問你現家用緊咩CDP 及前級架?

我係用DIY M6AudioNote前級 CD 用大陸解碼
回復

我用緊atc scm 11,約用了半年!
回復

比力一定得 發表於 2011-12-4 21:41
我用緊atc scm 11,約用了半年!

ATC----重算新人??
回復

iwantbd 發表於 2011-12-4 22:04
ATC----重算新人??

點解咁講呢?
回復

比力一定得 發表於 2011-12-7 13:17
點解咁講呢?

咁識揀 -----點會係新人-----衹是你客氣而已!!
回復

佢真係要好多時間心機去煲!我宜家都唔知係咪進入狀態,仲有就係高音前後真係差好Q遠!
回復

玩多幾年可能加超高
回復

I am using ATC 20 with Super Tweeter.
回復

同好們,ATC SCM50ASL 想配個通透,有味色彩豐富ge膽前,有什麼推介?

謝謝!
回復

Stryer 發表於 2011-12-8 22:35
I am using ATC 20 with Super Tweeter.

加咗超高係咪差好遠?
回復

其實係咪好少人玩ATC.....因為難推?
回復

Don't know! But, all my friends are using ATC!!! After listening its performance, cannot forget it, especially the sound of violin and vocal!

評分

查看全部評分

回復

Stryer 發表於 2011-12-10 08:30
Don't know! But, all my friends are using ATC!!! After listening its performance, cannot forget it,  ...

我最近都聽多咗小提琴
回復

比力一定得 發表於 2011-12-9 22:33
其實係咪好少人玩ATC.....因為難推?

係吾係難推我吾知,但係肯定抵買過而家D喇叭!一推書架夠膽賣十幾個,但係一對ATC active 座地都係十幾,頭!同埋家陣D喇叭一味通,毫無質感何言!怪只怪ATC D 樣吾夠潮,定價又吾夠貴!

評分

查看全部評分

回復

Don't increase the prices!!!
Buying ATC 20 and modified it using all my savings la! Now saving money for upgrading to ATC 50 or 100 in the future!

評分

查看全部評分

回復

大家係用乜喇叭線呢?我宜家係bi-wire,用緊QED XT350(低),In-akustik Premium silver (高中),都係散線。
回復

Zonotone 6600 speaker cable!
回復

以前玩過scm 7仔.佢既中頻真係幾豐滿下,而家雖然無玩,但對atc實在留下深刻印象,遲d有機會想玩下scm 19.

回復

faihim 發表於 2011-12-18 23:54
以前玩過scm 7仔.佢既中頻真係幾豐滿下,而家雖然無玩,但對atc實在留下深刻印象,遲d有機會想玩下scm 19.

...

回復

faihim 發表於 2011-12-18 23:54

...

回復