新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10326|回復: 4

[分享] Meridian 在 2012 灣仔電腦展會 隨影

一年一度的灣仔電腦電子展會左昨天已完滿結束了 , 我們當然有參與啦, 而且亦頃盡心力, 一於做到最好, 不知到你又有否當時來過參觀呢?
相信這三大名器已是全場之最
Meridian 當然亦是其中主角之一呢
Meridian " M6 " 音效出奇地威猛, 未及半場已招來不少音量過大的投訴,  也可謂我們的家常便飯呢
既是電腦展覽, 那配合電腦用的 USB 數碼小喇叭 Ultralink 的 " Ucube " 當然少不了啦
這一邊廂是新代理的韓國小玩意, 是全能及支援性極廣之小型 all in one CAS 系統 "CockTail Audio"  型號 "X-10 " , 可以支援坊間大多數的音樂檔案, 格式最高可達 24/192 , 有數碼光纖輸出, 可支援 2TGB 3.5吋硬碟機, 亦可使用 USB 加大容量支援, 亦內置 power amp 可直接駁上小型喇叭播放音樂, 又或以 3.5耳機端子作模擬輸出, 的確十分好用。  
由靚女介紹可能你會更加試聽得開心吧 , 噓~ 背後的同事真鬼馬, 懂得怎可以搶搶鏡頭, 係啦係啦, 夠靚仔囉~~
這個由黃師傅親自設定的是 Klipsch 的最新 I T 產品, 名叫 "G-17" 是可以利用 Wi Fi 無線功能, 以 i phone 作自由播放多媒體音樂, 貌似中置喇叭, 其實是 L、R 兩聲道盡在一身
再過一邊亦是 Klipsch 專區 , 耳機一族就不能不來親身一試了
當然也有我們的靚女同事幫手介紹啦
再來這邊廂便是 Focal I T 的專區
Woo, 不知不覺, 說話多了兩句時, 又到了人山人海的時候了

當然小弟亦到此當了兩天的工作, 要企足十多個小時的確是件相當辛苦的事, 勞心勞力, 不論何時何地都要以最專業狀態去服務顧客, 小弟藉此向全香港所有銷售從業員充心致敬 "你地係得既" "加油 !!!"
ken哥,乜原來你有咁多靚女同事架....
早知我又嚟行吓啦....
回復

KEN SIR,聽日黎搵你,會唔會見到你D美女同事架?!哈
回復

pepsiman 發表於 2012-8-28 17:27
ken哥,乜原來你有咁多靚女同事架....
早知我又嚟行吓啦....

Dear 師兄,
果 d 靚女同事系臨時拉夫, 平時邊有咁正丫 全部大學生來呢
回復

archimedes 發表於 2012-8-28 21:56
KEN SIR,聽日黎搵你,會唔會見到你D美女同事架?!哈

Dear 師兄,
Sorry , 我只有鄰居公司 d 阿蟬咋
回復