新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ac100

[後級] MC452推B&W805D有冇問題?

ac100 發表於 2012-11-4 11:48
恭喜 !我係你就等部8207返黎之後比較下200w 同300w分別後再打算。最正路係賣左佢升上452!試完分別記住re ...

多謝指點! 我會按此方法做。如暫時留下302便玩夠9.2。但换452便要儲夠彈藥先得啦!因為有點心郁換埋部121AV前級!
回復

恭喜 !我係你就等部8207返黎之後比較下200w 同300w分別後再打算。最正路係賣左佢升上452!試完分別記住re ...

今日先知原來部8207係沒有rca輸入。由於我用緊部天龍合併機沒有平衡輸出,現在唯有改入207。
回復

靚仔好多!
回復

從8207圖片中發現原來沒有rca輸入。我用緊部天龍AV合併機沒有平衡輸入,唯有改買207...要等半個月才有貨
回復

師兄:想請教8207與207的分別除了外觀外,聲音與質量是否一樣?多謝!
回復

回復

ctschan 發表於 2012-11-6 14:36
師兄:想請教8207與207的分別除了外觀外,聲音與質量是否一樣?多謝!

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... mp;page=1#pid833649
呢個先真!
回復

ac100 發表於 2012-11-6 16:40
http://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=32517&page=1#pid833649
呢個先真! ...

唔該晒師兄!因為決定買了部有平衡輸出的馬蘭士前級。可以選擇買207或8207,心多多唔知點決定...
回復

ctschan 發表於 2012-11-6 17:45
唔該晒師兄!因為決定買了部有平衡輸出的馬蘭士前級。可以選擇買207或8207,心多多唔知點決定... ...

呢個問題幫唔到你!因嗰時我都唸左好耐,2部差成十幾K不過最後我就因為個樣買了207.其實你换得AV前级基本上部部都有平衡輸出。另外想問下你换邊部前级?有無比較下onkyo 5509!
回復

ac100 發表於 2012-11-6 19:16
呢個問題幫唔到你!因嗰時我都唸左好耐,2部差成十幾K不過最後我就因為個樣買了207.其實你换得AV前级基本 ...

比較過。以前我用緊onkyo 5507加後級全套。因此,今次選了Marantz7701。昨晚已決定入8207,雖然大家認為佢唔夠靚仔。但我覺得用作家庭影院幾有Feel!
回復

回復

8207到位開聲。黑暗中別有風味!

8207睇片時別有風味

8207睇片時別有風味
回復

回復

回復