新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 35438|回復: 342

[分享] Accuphase C-2420, DP-550, E260

C-2420 ¥714,000(税込) 2012年11月
* C-2410 ¥682,500(税込) 2007年7月中旬

[SPEC] ●全高調波歪率:0.005% ●定格出力/出力インピーダンス(バランス/アンバランス出力):2V/50Ω ●周波数特性(バランス/アンバランス入力):3Hz~200kHz(+0 -3.0dB) ●S/N比:109dB(バランス/アンバランス入力) ●消費電力:34W ●外形寸法:465W×150H×409Dmm ●質量:19.2kg

評分

查看全部評分

DP-550 SACD ¥609,000(税込) 2012年12月

[SPEC] ●適合ディスク:2チャンネルSACD、DSDディスク(DSFファイルフォーマット)、CD ●レーザー・ダイオード発光波長:SACD用650nm、CD用780nm ●デジタル入力:HS-LINK、COAXIAL、OPTICAL、USB ●周波数特性:0.7Hz~50kHz(+0、-3.0dB) ●消費電力:23W ●最大外形寸法:465W×151H×393Dmm ●質量:18.5kg

評分

查看全部評分

回復

E-260 ¥304,500(税込) 2012年11月中旬

* E-250 ¥294,000(税込) 2008年11月中旬

[SPEC] ●定格連続平均出力:115W/ch(4Ω)、105W/ch(6Ω)、90W/ch(8Ω) ●全高調波ひずみ率:0.05% 4~16Ω負荷(両チャンネル同時動作 20Hz~20kHz間) ●IMひずみ率:0.01%以下 ●周波数特性:POWERINPUT 定格連続平均出力時 20Hz~20kHz -0.2dB、1W出力時 3Hz~150kHz -3.0dB、HIGH LEVEL INPUT 定格連続平均出力時 20Hz~20kHz -0.2dB ●ダンピングファクター:200(8Ω 50Hz) ●消費電力:245W(電気用品安全法) ●外形寸法:4465W×151H×420Dmm ●質量:20.0kg

評分

查看全部評分

回復

話...跌曬眼鏡...唔係出DP710..?

係米經濟差...所以出多D平價MODEL頂住呀?
回復

藤原拓海 發表於 2012-10-11 10:07
DP-550 SACD ¥609,000(税込) 2012年12月

[SPEC] ●適合ディスク:2チャンネルSACD、DSDディスク(DSFファ ...

會唔會係DP510+SACD TRANSPORT 呢?
回復

supercow 發表於 2012-10-11 10:14
話...跌曬眼鏡...唔係出DP710..?

係米經濟差...所以出多D平價MODEL頂住呀?

我以為因為地震完咋
回復

藤原拓海 發表於 2012-10-11 10:15
我以為因為地震完咋

佢900/901 都出左年幾啦...而且, DP700仲出得早過DP500, DP500都轉左MODEL啦...

DP700好似係我認識的金仔最長MODEL的機.
回復

supercow 發表於 2012-10-11 10:14
會唔會係DP510+SACD TRANSPORT 呢?

價錢上貴過 DP-510, 但平過  DP-600 都幾多吓
回復

[SPEC] ●適合ディスク:2チャンネルSACD、DSDディスク(DSFファ ...

有USB喎!吾知係INPUT 定OUTPUT呢
回復

supercow 發表於 2012-10-11 10:16
佢900/901 都出左年幾啦...而且, DP700仲出得早過DP500, DP500都轉左MODEL啦...

DP700好似係我認識的金 ...

DP-800        2006.11       
DC-801        2006.12       
DP-700        2007.12       
DP-400        2008.11       
DP-600        2008.12       
DP-510        2010.06
冇錯呀, 真係唔知點解未出 DP-710, 不過如果講最長壽,  DP-100 + DP-101 耐 d, 六年幾
DP-100        2000.06
DC-101        2000.07
回復

mac1 發表於 2012-10-11 10:21
有USB喎!吾知係INPUT 定OUTPUT呢

應該係 input 喇, 同 K-05 正面對決
回復

藤原拓海 發表於 2012-10-11 10:25

好似重可以play dsf file format tim....
回復

又出新機啦! 拓海立即入貨啦.
回復

racewong 發表於 2012-10-11 10:38
又出新機啦! 拓海立即入貨啦.

我唔係追新貨嘅人播
回復

mac1 發表於 2012-10-11 10:30
好似重可以play dsf file format tim....

請問咩係dsf file
回復

藤原拓海 發表於 2012-10-11 10:25

要問以上問題,唔知道 Local 點回答你邊部好喱
回復

GF777 發表於 2012-10-11 11:19
要問以上問題,唔知道 Local 點回答你邊部好喱

咪各有各好囉, 口味問題
回復

藤原拓海 發表於 2012-10-11 11:26
咪各有各好囉, 口味問題

咁行架
回復

GF777 發表於 2012-10-11 11:30
咁行架

買行貨當然係咁啦
我上次問 acrolink 同 accuphase alsc, 佢都係咁答
回復

deserts 發表於 2012-10-11 11:12
請問咩係dsf file

應該係SACD rip出黎既format DSDIFF 或者 DSF . 咁金仔可以直play DSF, 咁咪即係可以去到1bit
回復