新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 20689|回復: 24

[服務] KEF品牌討論區

大家好!!!!!歡迎黎到KEF嘅品牌討論區!

歡迎大家係呢度發表對KEF產品嘅意見或者自己嘅用家心得!
同其他c hing分享討論!!
有咩對產品嘅疑問都可以發問ga~
我地一定會聆聽大家嘅意見同為大家解答!!

大家傾得開心d啦~~~

亦歡迎大家瀏覽我地嘅facebookKEF.com

評分

查看全部評分

歡迎
回復

回復

support
回復

SUPPORT
回復

恭喜恭喜
回復

Good Beginning
回復

恭喜哂,
回復

我都用過KEF ! YEAH !
回復

support
回復

support
回復

開張大吉...
回復

回復

想請教下,小弟想入手Q900+Q600c,但夾咩後置好?
Q800DS,Q100定Q300?小弟部AMP係安仔808!
同埋宜家Q900係咩價單?
邊度入手好D?
回復

對唔住咁遲先覆你~KEF係hiendy比較新手呢~

師兄想夾Q900+Q600, 後置夾Q800DS會比較好!

Q900建議零售價係 HK$12,900 (一對), retailer資料可以在KEF網站中查詢:

http://www.kef.com/common/find_a_retailer.aspx?cid=15

(在city一欄中輸入Hong Kong, product type選 Q Series)

KEF
回復

請教一下師兄,205/2後面喇叭端子最上頭那三個是什麼,我是左右兩個有加蓋子中間的沒有.另外204/2後面的喇叭端子上面分別有"NORMAL" "SCREEN" "FREE SPACE" "TELEVISION" 四個都是代表些什麼?我的是買來的時候"SCREEN"同"FREE SPACE"有加蓋子.這樣是正確的嗎?多謝....
回復

andy3323 發表於 2013-1-14 18:40
請教一下師兄,205/2後面喇叭端子最上頭那三個是什麼,我是左右兩個有加蓋子中間的沒有.另外204/2後面的喇叭 ...

ching, 首先多謝你選購KEF喇叭

你提及到的reference端子和蓋子能帶給你不同的音效設定(根據空間去調較聲音領域)
為了幫助你調較最佳的聲音, 請你聯絡KEF Store, 同事會跟據你的家居音響設定作出建議

尖沙咀                星光行星光城3階301-303舖                電話 : 2693 3468

希望你會喜歡reference為你帶來的聲音表演啦!

KEF
回復

KEF 買的ARCAM A19 可以這裡問嗎?換了第二部,今天又斷電,三小時共兩次,無法用搖控器開機
回復

mymail2000 發表於 2013-4-21 20:15
KEF 買的ARCAM A19 可以這裡問嗎?換了第二部,今天又斷電,三小時共兩次,無法用搖控器開機 ...

請 PM 留下聯絡資料,會轉介維修部同事代為跟進!

Thanks!

KEF
回復

技術人員己上門跟進,,,但找唔到原因,,,噤即係,,,,,唔係電,,,又唔係線,,,又唔係接駁...的問題,,,
回復