新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 27306|回復: 33

[喇叭] LS50 綜合討論區*****

KEF 50週年嘅旗艦產品LS50已經推出一陣子, 好評如潮!!
各位買左, 未買又或者係唸住買, 聽過或者未聽過嘅c hing們都可以係呢度發表下自己嘅意見!
歡迎大家一齊分享你地嘅心得, 甚至擺相出黎睇睇你地嘅用法!

評分

查看全部評分

呢隻新奇士真係唔講得少 !
回復

同軸單元, 我覺得打棟聽同打橫聽聲應該一樣
回復

強烈要求KEF整個LS50掛牆架!咁就可以買多對做surround啦!
回復

KEF LS50, using with Myryad MXI2080, simply love it!
回復

chrisclw 發表於 2012-10-13 15:03
強烈要求KEF整個LS50掛牆架!咁就可以買多對做surround啦!

英國KEF team幫結他一哥Fender個show room都掛牆裝左幾隻LS50:

我地都問緊佢有冇D簡單方法整整佢
回復

KEF-HK 發表於 2012-10-15 08:59
英國KEF team幫結他一哥Fender個show room都掛牆裝左幾隻LS50:

好爽喎..細細隻喇叭...又唔徙位!
回復

chrisclw 發表於 2012-10-13 15:03

我有個諗法, 如果買對LS50 做前置.加多隻做中置 再弔高佢. 咁咪解決晒我屋企無位放既問題羅.. 又可以av分家. LS50有無得散1隻買?
回復

kachow 發表於 2012-10-15 17:11
我有個諗法, 如果買對LS50 做前置.加多隻做中置 再弔高佢. 咁咪解決晒我屋企無位放既問題羅.. 又可以av分 ...

好似有網友想買一隻做中置,你出post徵求啦!
回復

真係要一讚KEF的服務,話說我的一對LS50早在一個月前取貨,但上星期才發現一隻頂部有Defect,及後影相給KEF確定為生產過程問題,二話不說便給我換一對全新了!感謝KEF各位幫助,亦感到他們誠懇的服務態度。我老爸也決定多買一對LS50了.....
回復

funjoe 發表於 2012-10-16 00:08
真係要一讚KEF的服務,話說我的一對LS50早在一個月前取貨,但上星期才發現一隻頂部有Defect,及後影相給KEF ...

ching 你用了成個月,可唔可以寫D評語呀?
聽歌,睇戲效果如何呀?
回復

遲一下吧,一個月不算得什麼,初步感覺兩個字,超值!
回復

回復

funjoe 發表於 2012-10-21 02:08
來個小小的聽後感,

http://alchemist0.blogspot.hk/2012/10/kef-ls50.html

很感謝funjoe的用後感報告!

特別是對LS50的見解和同事售後服務的稱讚

我已經將呢條link分享左俾KEF的同事,希望可以推動大家做得更好!
回復

KEF-HK 發表於 2012-10-22 09:15
很感謝funjoe的用後感報告!

特別是對LS50的見解和同事售後服務的稱讚

請問那裡可以試這隻喇叭?
難唔難推呢?
如果用一萬蚊左右既合拼機,推唔推得好呢?
THX
回復

tennishk 發表於 2012-10-27 13:28
請問那裡可以試這隻喇叭?
難唔難推呢?
如果用一萬蚊左右既合拼機,推唔推得好呢?

http://www.hiendy.com/hififorum/portal.php?mod=view&aid=457

冇問題, 我同豬賓版主都係用呢個價位嘅合拼機推!
回復

回復

多謝各ching對LS50既喜愛! KEF好開心可以同大家宣佈LS50又再勇奪大獎啦!

What Hi-Fi 雜誌選了LS50作為2012年度stereo speaker的 "Product of the Year"

未擁有既ching仲唔馬上行動? 快D致電KEF Store預約試電:
尖沙咀 - 2693 3468
銅鑼灣 - 2877 1778

KEF
回復

今期Stereophile有詳盡LS50報告喎.....

回復

funjoe 發表於 2012-10-21 02:08
來個小小的聽後感,

http://alchemist0.blogspot.hk/2012/10/kef-ls50.html

GOOD REPORT !
回復