新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 144055|回復: 548

[品牌] Gryphon 貴豐同好會

點解呢度冇貴豐同好會,唔通呢度冇人用Gryphon.....?

我用Diablo
如有貴豐用家可分享吓心得!

評分

查看全部評分

支持!

係啦, 細TEC換左貴豐咁耐都未開同好會!! 哈哈.
回復

racewong 發表於 2012-12-19 16:25
支持!

係啦, 細TEC換左貴豐咁耐都未開同好會!! 哈哈.

細TEC換左部Mephisto玩得好開心,唔得閒攪吖嘛!
回復

future diablo user ok??
回復

我詵緊部Antileon Sig 後級;不過吾知夾吾夾蛋前和Wilson 喇叭。
回復

rhg124 發表於 2012-12-19 19:48
我詵緊部Antileon Sig 後級;不過吾知夾吾夾蛋前和Wilson 喇叭。

我聽過ref3夾貴豐encore!一流!
回復

我都想加又。
用,緊Mikado Signature.
回復

kt888 發表於 2012-12-19 17:07
細TEC換左部Mephisto玩得好開心,唔得閒攪吖嘛!

KT888兄,我邊有咁富貴呀。
回復

rhg124 發表於 2012-12-19 19:48

我曾經在添置二手舖聽過用部舊款Ref1推對Watt仔,真係好靚聲,聽到我唔願走!唔記得佢用咩前級,好似係Mark仔
回復

syhhiendy 發表於 2012-12-19 22:01
我都想加又。
用,緊Mikado Signature.

歡迎加入貴豐大家庭,師兄可分享吓心得!
回復

小弟當年都係用 Diablo
回復

藤原拓海 發表於 2012-12-20 10:50
小弟當年都係用 Diablo

拓海:多謝分享,大家同道中人,而家玩咩機?為什麼放棄Diablo?我就玩得好開心
回復

fatso 發表於 2012-12-20 11:20
拓海:多謝分享,大家同道中人,而家玩咩機?為什麼放棄Diablo?我就玩得好開心 ...

小弟o係隔離個金仔同好會
回復

我都啱啱買咗套貴豐釘比我部Atilla用

IMG_1406 (800x600).jpg

回復

支持肥蘇開呢個貴豐同好會

Tabu CDP1
Tabu CDP1 (758x252).jpg

回復

小弟都用緊Callisto 2100,so far so good!

回復

simontong 發表於 2012-12-20 17:40
小弟都用緊Callisto 2100,so far so good!

Simon兄:我用Diablo之前都係用Callisto 2100,因為轉玩大喇叭所以換了Diablo,當時想換2200,但只得二手,而又找不到一部新淨企理的,所以買了Diablo,直至現在都用緊! 我現用Watt6,請問Simon兄用緊咩喇叭呢?
回復

racewong 發表於 2012-12-19 21:19
我聽過ref3夾貴豐encore!一流!

我五年前就係用ARC ref 3 推 Encore 和 Kharma CRM3.2,好掂,到而加都念念不忘。部Prelude前級即時打入冷宮。不過之後成套Gryphon賣左。你知我而加用緊Wilson喇叭,但真係吾知Gryphon夾吾夾Wilson 喇叭。
回復

fatso 發表於 2012-12-20 10:34
我曾經在添置二手舖聽過用部舊款Ref1推對Watt仔,真係好靚聲,聽到我唔願走!唔記得佢用咩前級,好似係Mark仔 ...

吾該師兄,睇黎我可以去馬換Gryphon後級,我而加都係用緊Watt仔
回復

fatso 發表於 2012-12-21 10:42
Simon兄:我用Diablo之前都係用Callisto 2100,因為轉玩大喇叭所以換了Diablo,當時想換2200,但只得二手,而 ...

用緊Wilson Benesch Orator,都幾易推!如再升級大型D o既喇叭就要學師兄一樣換部大瓦數D o既Amp啦,想問Diablo好2100幾多呢?又好o係邊方面呢?謝謝!

回復