新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: fatso

[品牌] Gryphon 貴豐同好會

Pochacco 發表於 2013-1-30 06:07
如果無店 show 出來試,可以帶你聽慣碟來澳門找我試,我用了幾年。

原來Pochacco兄家在澳門,如果有機會過開去順便去你家中家訪吓可以嗎?我都想聽吓Mikado嘅威力呀
回復

fatso 發表於 2013-1-31 16:37
原來Pochacco兄家在澳門,如果有機會過開去順便去你家中家訪吓可以嗎?我都想聽吓Mikado嘅威力呀  ...

有機會,來澳門到畤請指教和分享。多謝
回復

dear chings, need your help!!! my diablo suddenly jump out this error "error on right side, problem dc/hf" and then shut down. whats wrong!! help!!
回復

andylam67 發表於 2013-2-2 19:28
dear chings, need your help!!! my diablo suddenly jump out this error "error on right side, problem  ...

先檢查喇叭插及訊號線的插是否有問題,再全部拔走,再開機,如果都是一樣就揾代理维修,如冇事就先插回訊號線,睇吓有冇問題,如冇問題再插回喇叭線,如果一插喇叭線就出事,就係條喇叭線short咗,試吓換第二條喇叭線,如冇問題就係條喇叭線有問題,慢慢試去揾出原因,如真係揾唔到原因,唯有揾代理維修!
回復

有冇貴豐同好知道如果部機前面塊黑色亞加力膠花咗,有冇辦法可以自己攪返掂?
回復

steven-kk 發表於 2013-2-19 09:50
有冇貴豐同好知道如果部機前面塊黑色亞加力膠花咗,有冇辦法可以自己攪返掂? ...

如果輕花可以自己攪,大花就難攪!

輕花可用省銅膏/水,輕力用光布卒就OK
回復

say hi to all,

i'm callisto 2100 user^^
回復

lsiuman15 發表於 2013-2-20 20:37
say hi to all,

i'm callisto 2100 user^^

歡迎加入貴豐大家庭, 希望大家日後可交流吓玩貴豐嘅心得!
回復

fatso 發表於 2013-2-21 10:55
歡迎加入貴豐大家庭, 希望大家日後可交流吓玩貴豐嘅心得!

小弟沿用此合併機已有5、6年,現以avbypass輸入作後級,為2100加前級令整個系統提㫒不少!
回復

lsiuman15 發表於 2013-2-21 12:14
小弟沿用此合併機已有5、6年,現以avbypass輸入作後級,為2100加前級令整個系統提㫒不少!
  ...

用2100做後級推你對大JBL都夠力推
回復

fatso 發表於 2013-2-21 12:50
用2100做後級推你對大JBL都夠力推

4343鋼磁非常易推,印象中有前輩用一瓦膽機推到好靚聲
回復

lsiuman15 發表於 2013-2-21 13:01
4343鋼磁非常易推,印象中有前輩用一瓦膽機推到好靚聲

呢類JBL鋼磁大喇叭如果玩得好,真係好好聲,但係比較夾胆機多D,聽黑膠一流,估唔到師兄你用部2100都玩到佢咁好聲
回復

fatso 發表於 2013-2-21 13:25
呢類JBL鋼磁大喇叭如果玩得好,真係好好聲,但係比較夾胆機多D,聽黑膠一流,估唔到師兄你用部2100都玩到佢 ...

過獎了,有道貴豐乃出名膽味石機嘛,與JBL啲鋼磁HORN單元倒算合拍⋯
回復

lsiuman15 發表於 2013-2-21 13:43
過獎了,有道貴豐乃出名膽味石機嘛,與JBL啲鋼磁HORN單元倒算合拍⋯

可惜我屋企地方細,如果唔係都想買返對4344玩,多年前聽過真係
回復

大家好
小弟的CDP ADAGIO
HIFI 00116.jpg
回復

gogogo633 發表於 2013-2-21 14:28
大家好

師兄你呢部貴豐經典CD機ADAGIO真係正,當年我都想買可惜負擔不起 ,到之後想買部二手玩又揾唔到 你呢部keep得好新淨喎,我流哂口水
回復

gogogo633 發表於 2013-2-21 14:28
大家好

呢部好好味,Gryphon外型實在
回復

呢部老爺CD機陪伴小弟多年真係越聽越好味
回復

gogogo633 發表於 2013-2-21 15:20
呢部老爺CD機陪伴小弟多年真係越聽越好味

好羨慕呀
回復

fatso 發表於 2013-2-21 13:47
可惜我屋企地方細,如果唔係都想買返對4344玩,多年前聽過真係

大小音箱同聆聽空間未必成正比,你睇日本佬買貴哂啲大JBL就知啦!
另一方面,前輩話4344同4343B都唔係鋼磁,想玩鋼磁就要吼4343⋯
回復