新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4372|回復: 8

[高清播放器] Any Mcintosh music server?

Ken sir,

Mcintosh 2013年會唔會出 music server (如 Linn DS / Weiss 301等)?

THX!
分分鐘天文數字
回復

hiendy 兄莫非想整部玩下如果老麥有新出的話。

之前兩部ms300, 750 師兄是否試玩過呢?
回復

mlfan2012兄, 兩部都未聽過, 網頁入面都見唔到了. 我諗用埋佢個source會更聲呢.
回復

Dear 師兄,
MS300 , MS750 兩款 music server 並沒有在本港進口過, 因此連小弟也未有緣去接觸到呢
回復

MS300, MS750 分别原廠內置有300GB, 750GB hard drive( 用家可以自行更换大容量HD), 置有獨特專用界面user interface. 两台机除咗可以RIP CD入HD作jukebox 用途, 仲可以當做CDP, 有线联网收聽世界各地电台, 或联线到家庭网络, 再用手提电脑, iPad或其他Tablets经由WIFI形式無线联网打开MS嘅專用界面随意控制部机嘅所有功能. 如果朋友喜欢内存嘅某些曲目, 部机仲可以烧番只老翻出嚟, 送比朋友或留底自用做後备, 可以讲一机多用. 但两台机只提供有线网络同家中联网, 再经由WIFI形式利用手提电子装置打开界面, 咁就可以随便選歌, 放歌, 烧歌, 乜都做掂.

小弟有幸7年前已添置咗部MS300, 开始咗玩算系早期嘅NAS,CAS嘅形式装置. 如有问题随便提问, 小弟樂意同各位师兄分享用家心得.

附图最上为MS300

評分

查看全部評分

回復

hiendy_2011 發表於 2013-1-2 23:04
mlfan2012兄, 兩部都未聽過, 網頁入面都見唔到了. 我諗用埋佢個source會更聲呢.  ...

hiendy_2011 hing,

请参阅小弟對上嘅post 文.......
回復

mlfan2012 發表於 2013-2-7 13:31
hiendy_2011 hing,

请参阅小弟對上嘅post 文.......

Thanks. I'm using Linn DS, just wondering if Mcintosh will have new server products soon.
回復

回復