新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5094|回復: 5

[產品] Mxa60和c2300配mc275

Hi!ken哥!小弟新手入門想請教下mxa60和c2300配275你覺得新手應該玩邊款好D 呢?仲有我個房空間唔係好大。請多多指教!多謝!
Dear 師兄,
那先要看你對音質上的要求了, 因為前後級是進階級別, MXA60 是一套式的迷你 Hi Fi , 雖是同樣擁有了 McIntosh 的所有元素, 但玩 Hi Fi 是很殘浩的, 一吋長一吋強, 越大型的音響系統就越好聲, 要是聆聽了是回不了轉頭的, 當然本錢亦是其中一個關鍵性的問題啦,
mcintosh_c2300_tube_stereo_preamp_c-2300_preamplifier_n_12605373.jpg
回復

多謝回復!其實我對音質沒有太大要求,雖一就是想玩下前後級音響和聽歌時音響可以有d分開樂器及人聲的係唔同位置,唔知mxa60得唔得?有請各位師兄多多指教!
回復

HENRY1212001 發表於 2013-1-11 15:53
多謝回復!其實我對音質沒有太大要求,雖一就是想玩下前後級音響和聽歌時音響可以有d分開樂器及人聲的係唔 ...

Dear 師兄,
請勿客氣, 實際上也是 ok 的, 把 MXA60 的兩隻喇叭再擺放距離大一些, 聲埸定位亦會同時清楚一些, 不過因喇叭 size 較細小, 所表現出來的音量與聲效, 長、闊、高三維比的例亦相對細小起來, 以至聆聽起來好不像大型 Hi Fi 的效果那樣了。
回復

謝謝你!ken哥!
回復

HENRY1212001 發表於 2013-1-17 15:49
謝謝你!ken哥!

Dear 師兄,
請勿客氣, 謝謝你支持呢
回復