新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 51755|回復: 91

[擴音器] MA7900

嘩! 又有新野...MA7900 200W with DAC... 會唔會有MA8000 replace 7000 呢?老麥今年Digital Crazy

正,唔知幾錢哩?
回復

katsui 發表於 2013-2-15 19:20
正,唔知幾錢哩?

好多新機都未到港... 應該重有一部老大合恲機... 要留意!!!
回復

好多新機, MA7900,  MA6700, C2500.....
回復

流晒口水....
MCINTOSH INTRODUCES A RECORD SEVEN NEW HOME AUDIO PRODUCTS AT CES 2013

C2500 Tube Preamplifier
C2500 Tube Preamplifier.jpg

D100 Digital Preamplifier
D100 Digital Preamplifier.jpg

MA5200 Integrated Amplifiers
MA5200 Integrated Amplifiers.jpg

MA7600 Integrated Amplifiers
MA6700 Integrated Amplifiers.jpg

MA7900 Integrated Amplifiers
MA7900 Integrated Amplifiers.jpg

MC6700 Stereo Receiver
MAC6700 Stereo Receiver.jpg

MT5 Precision Turntable
MT5 Precision Turntable.jpg
回復

哈哈, Dear 師兄, 對了全部都將會快到港, 除 MT5 外, 所有機種均帶有 32/192 之 DAC, 而 D100 內置的 DAC 與 opt amp 輸出部份更是屬於 MCD1100 那個級數, 實在令人非常祈待呢
當然, 香港售價現在是暫沒有啦, 所以煩請耐心等多一會吧。
回復

kenho 發表於 2013-2-20 16:29
哈哈, Dear 師兄, 對了全部都將會快到港, 除 MT5 外, 所有機種均帶有 32/192 之 DAC, 而 D100 內置的 DAC  ...

仲有 AV bypass "Passthru" 功能添喎...
回復

kenho 發表於 2013-2-21 11:37
Dear 師兄,
D100 和其他合併機種都是不帶 "Passthru" 功能呢
只有 C2500 才是具備此功能{:5_16 ...

Ken Sir, MA7900同MA6700唔係都有 "Passthru" 功能咩?
回復

kenho 發表於 2013-2-21 13:16
Dear 師兄,
我看過 MA7900, MA7600 其使用說明書, 確定是沒有 "Passthru" 功能的  ...

Ken Sir, 但我見到說明書上面有寫 "Passthru" 功能啵...

MA7900 Passthru.jpg

MA6700 Passthru.jpg

評分

查看全部評分

回復

ice_man 發表於 2013-2-21 13:27
Ken Sir, 但我見到說明書上面有寫 "Passthru" 功能啵...

Yeah !! Good , 謝謝師兄更正
尚未見新機之真身, 因此請勿見怪呢 <--- 大頭蝦

更正一下, D100 是沒有  "Passthru" 功能,

MA7900,MA7600, MA6700 , MA5200 全線都是有 "Passthru" 功能的,

C2500 都是有 "Passthru" 功能的
回復

kenho 發表於 2013-2-21 14:34
Yeah !! Good  , 謝謝師兄更正
尚未見新機之真身, 因此請勿見怪呢  ...

謝謝Ken Sir回覆!

想問問Ken Sir知唔知到C50同MC452響13年會唔會有後繼型號推出呢?
回復

ice_man 發表於 2013-2-21 15:14
謝謝Ken Sir回覆!

想問問Ken Sir知唔知到C50同MC452響13年會唔會有後繼型號推出呢? ...

Dear 師兄,
這兩款在短期內肯定是沒有替代品的呢。
回復

kenho 發表於 2013-2-22 10:40
Dear 師兄,
這兩款在短期內肯定是沒有替代品的呢。

唔該晒 Ken Sir!
回復

ice_man 發表於 2013-2-22 11:07
唔該晒 Ken Sir!

Dear 師兄,
請勿客氣呢。
回復

kenho 發表於 2013-2-22 12:21
Dear 師兄,
請勿客氣呢。

幾時到貨呢
回復

derekauto 發表於 2013-3-29 11:49
幾時到貨呢

Dear 師兄們,
McIntosh MA  大軍將會在本月下旬壓境發報, 很快很快就有現貨到售,
哈哈, 相信介時又有不少仁兄燒友定會荷包受創 , CAS 之路又是必然走上了, 皆因 MA 大軍的所有成員全都帶有 32/192 之 DAC 設備 , 又可 Passthru AV 互動, 正是個個週身刀, 實用與玩味十足十呢
*** 介時敬請留意各大報章週刊與及集誌 ***
回復

kenho 發表於 2013-4-2 17:11
Dear 師兄們,
McIntosh MA  大軍將會在本月下旬壓境發報, 很快很快就有現貨到售,  
哈哈, 相信 ...

回復

kenho 發表於 2013-4-2 17:11
Dear 師兄們,
哈哈, 相信 ...

期待!
回復

等好消息
回復

回復