新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: chuck

[品牌] Cyrus 同好會

magicbb 發表於 2017-6-22 13:57
你去大昌影音facebook,  6th May 個post, 你會發現佢post 個價係15580, 我攞住個post 去天下問, 搞左一輪 ...

Hmm, 天下好似有點貴,請 check pm.
回復

唔見有pm,  師兄可以再send 嗎
遲點想買psxr2
回復

magicbb 發表於 2017-6-22 21:46
唔見有pm,  師兄可以再send 嗎
遲點想買psxr2

PSX 想連接那部機?
應該你可以看到,試下按消息制。
回復

chuck 發表於 2017-6-23 02:34
PSX 想連接那部機?
應該你可以看到,試下按消息制。

PSX 想連部8XPD
回復

音質一定會有進步

PSX-R 會使聲音更靜和細膩。
回復

師兄, 但好似依家冇咩地方賣Cyrus 了, 大昌av專門店都close晒了
回復

magicbb 發表於 2017-6-24 12:27
師兄, 但好似依家冇咩地方賣Cyrus 了, 大昌av專門店都close晒了

唔知豐澤可唔可以訂?

PSX-R 二手只係 $3000 ,如果新淨可以考慮,真係慳返好多㗎。
回復

chuck 發表於 2017-6-24 13:37
唔知豐澤可唔可以訂?

PSX-R 二手只係 $3000 ,如果新淨可以考慮,真係慳返好多㗎。 ...

二手只見ebay uk 有,但唔識點叫佢運來香港,又好似冇得試
回復

magicbb 發表於 2017-6-24 19:12
二手只見ebay uk 有,但唔識點叫佢運來香港,又好似冇得試

Check www.review33.com
回復

chuck 發表於 2017-6-25 03:46
Check www.review33.com

謝師兄。 不過research 左一輪, 最後都係決定買psxr-2 好似好聲過第一代, 暫時唔見二手。再遲d 換埋 DAC xp signature 就可以收工, 唔再買了。。。。 一定係唔再買, 除非唔係,。。
回復

magicbb 發表於 2017-6-25 10:02
謝師兄。 不過research 左一輪, 最後都係決定買psxr-2 好似好聲過第一代, 暫時唔見二手。再遲d 換埋 DA ...

哈哈,never say never again.

當你再上一層樓時,你有可能再想升級。當你有 DAC signature 和 PSX-r2 時,你自然就會諗 x300 signature. 這樣才能完成了玩Cyrus 頂級級靚聲嘅美夢,當年我都行過這條路。
回復

chuck 發表於 2017-6-25 10:16
哈哈,never say never again.

當你再上一層樓時,你有可能再想升級。當你有 DAC signature 和 PSX-r2  ...

哈哈, 本身已有威馬X-Amp Mono block 應該唔會再諗x300 signature 了
回復

magicbb 發表於 2017-6-22 13:57
你去大昌影音facebook,  6th May 個post, 你會發現佢post 個價係15580, 我攞住個post 去天下問, 搞左一輪 ...

我之前去碧海藍天個大昌專櫃問過係跌左價
回復

PSX-R 同 PSX-R2 我自己都有用緊,真係分別不太大!
回復

Asus_ctr168 發表於 2017-6-27 23:53
PSX-R 同 PSX-R2 我自己都有用緊,真係分別不太大!

原來如此,謝謝分享。

我都係幫襯天下買 Cyrus ,應該有議價空間。
回復

回復

sunny6628 發表於 2017-8-31 01:13
入黎打個招呼先 小弟正凖備入手新cyrus one 但對喇叭方面無乜頭緖  唔知道cyrus同乜喇叭夾d 推得好d 未知各 ...

新 Cyrus One 是 Class D amp,但我未有機會聽過,所以也不敢除意介紹,相信易推嘅喇叭為首選,師兄都要慢慢試,閣下有冇甚麼心水選擇?
回復

回復

sunny6628 發表於 2017-8-31 12:21
心水都無乜 花多眼亂 自已又唔係玩開  會去試b&w cm 1 s2 cw5 s2 dynaudio emit m20  rogers ls3/5a sonu ...

如果不介意二手喇叭,慢慢試下無防,而且可以減少學費

B&W cm1 都係幾熱門多人玩嘅喇叭,LS3/5A 就惡攪啲,sensitivity 太低幾難推,聲底超好,但冇乜Bass。Proac 不建議,聲音麻麻。SF toy 都係可取,但一定要平,因好多師兄都玩幾玩又放出來,証明有啲古怪。

我自己就情有獨忠,我對古董 EPOS ES11 聽了 25 年,仍然覺得佢係一代經典,二手價應該在 $2500 至 $3000 可謂以現正價格來看是超級超值,但是就有少風險⋯⋯"舊"。
回復

回復