新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ajima

[請教] 汽車音響店

tk0121 發表於 2013-11-9 15:19
土瓜灣 果間真的OK嗎?  我過2日想裝野......   有冇師兄有佢地電話???

每間氣車音響鋪都賣唔同產品 , 各有風格 , 你想安裝什麼器材 , 以便可以提供資料比你 .
回復

現在門板喇叭 機頭出....  想接返落後級, 另外 換條粗D既火線....裝2支水塘...  就係咁簡單.....   全部有料..... 只想搵個有手尾既師父^_^"
回復

kelvinchow8 發表於 2013-11-8 23:03
有冇可能影到喇叭前後同分音盒相片比對下 ?

前幾日去教下又好返D..... 可能C傳問題
回復

朋友(Previa)想裝大面板音響車機同後泊鏡.
請問有冇裝機舖推介.
謝謝!
回復

terence 發表於 2013-12-7 18:17
朋友(Previa)想裝大面板音響車機同後泊鏡.
請問有冇裝機舖推介.
謝謝!

Can FB Serch M-Solution Automotive Studio
My FD have install at their store before, it's ok
回復

yymankit 發表於 2014-1-30 22:11
Can FB Serch M-Solution Automotive Studio
My FD have install at their store before, it's ok{:1_692 ...

yymankit hing,

已經搞掂了,Thank you!!

回復

my turn now
回復

Hi Ching, need advice for new speakers for my new Nissan Qashqai.
Budget $1500-2000.  Prefer shop on Kln side for easy to reach.
回復

想問吓有冇介紹tune機嘅師傅。我用緊P99 Coral 兩路 Celestra Amp, thx.
回復

想執靚啲人聲
回復

我都想升級speakers, 有沒有手功好的地方介紹? please pm
回復

benzman 發表於 2016-7-3 01:38
我都想升級speakers, 有沒有手功好的地方介紹? please pm

講到手工好, 經驗豐富既師傅有間喺長沙灣既「新城市」絕對喺香港數一數二既大師傅 !雖然佢哋賣既器材唔係平(比其他舖頭貴),不過喺佢手上演繹出嚟既汽車音色音場又真係交凸功課⋯! 我本來一心想搵陳老闆幫我跟部車d " VV " 聲,結果啱啱甘心命底將自己部前七大換血upgrade咗器材⋯我全情一路同陳師傅吹水一路睇佢同師傅仔點安裝真係值得俾佢裝埋,而家好少良心汽車音響安装會堅持用熱縮膠及索帶駁線及扎靚晒先交貨⋯! 而且老闆玩定點音埸真係有一套專業理論及堅持 ! 真係聽到自己陰陰咀笑住禁收貨 ~舊址以前北角果間聽人講一路評價都話好貴好貴,但搬咗去長沙灣之後其實老闆都會認真幫我d窮鬼平車度啱一套啱自己budget既一套音響⋯ 其實認真計一計想一勞永逸砌一套啱聽既汽車音響,總好過呢度裝d果度裝d,錢又洗咗又得唔到自己想要既嘢, 睇返之前d所謂師傅裝到一扎垃圾線一嚿一嚿真係想死 !(有興趣唔好問我喺邊自己search " new city 新城市")同陳老闆取吓經,佢絶對願意俾意見 ⋯
回復

I vote 先鋒
回復

titus614 發表於 2016-7-10 23:55
講到手工好, 經驗豐富既師傅有間喺長沙灣既「新城市」絕對喺香港數一數二既大師傅 !雖然佢哋賣既器材唔 ...

我都入過去聽, 係好好聲
不過真係唔平

睇黎真係要儲下錢    
回復

版主及各師兄你好,我想問下大家知唔知 Focal PS-163F3 好嗎? 會是什麼價錢? 另外有無裝 車機,車amp, 喇叭舖頭介紹? 謝謝
回復