新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ice_man

[分享] YAMAHA CX-A5000 + MX-A5000 & CD-S3000 (17/06/13 updated@#81)

Yamaha CX-A5000 + MX-A5000

Yamaha CX-A5000

Yamaha MX-A5000

>> 詳細資料 <<

Yamaha CX-A5000 11.2 Channel Pre-Amplifier $3,999
Yamaha MX-A5000 11 Channel Power Amplifier $4,999
(註:價錢唔確定係NZD定USD)
回復

幾似安橋做法
回復

師兄嘅意思係講緊邊方面呢?
回復

ice_man 發表於 2013-6-17 17:24
Yamaha CX-A5000 + MX-A5000

部 MX-A5000 11 Channel Power Amplifier 用料.........
回復

yuppi 發表於 2013-6-17 18:34
部 MX-A5000 11 Channel Power Amplifier 用料.........

部 MX-A5000 11 Channel Power Amplifier 嘅用料咩呢???
回復

ice_man 發表於 2013-6-17 18:39
部 MX-A5000 11 Channel Power Amplifier 嘅用料咩呢???

11 channel 得一隻牛加兩個水搪, 對比番天龍10 channel 果部 POA, 一睇就知邊部有誠意。。。

佢咁出法同 ONKYO 有咩分別呀。
回復

yuppi 發表於 2013-6-17 21:39
11 channel 得一隻牛加兩個水搪, 對比番天龍10 channel 果部 POA, 一睇就知邊部有誠意。。。

佢咁出法同 ...

但癲膿POA-A1HD同廿媽媽MX-A5000價位又有D分別啵...

Denon POA-A1HDCI.jpg

評分

查看全部評分

回復

yuppi 發表於 2013-6-17 21:39

佢咁出法同 ...

部山葉嘅MSRP低天龍三倍. 邊有得比? 起碼同5501/8077比啲料已經靚好多. (27000uf x 2, 5501都係得22000uf x 2)

評分

查看全部評分

回復

MSZ 發表於 2013-6-18 04:33
部山葉嘅MSRP低天龍三倍. 邊有得比? 起碼同5501/8077比啲料已經靚好多. (27000uf x 2, 5501都係得22000uf ...

所以咪話佢同 ONKYO 一樣, 2 x 22000uf 9 channel 同 2 x 27000uf 11 channel 基本上冇分別...

http://assets2.listeningpost.co.nz/assets/CXAMXA5000-NPB.pdf
回復

yuppi 發表於 2013-6-18 07:36
所以咪話佢同 ONKYO 一樣, 2 x 22000uf 9 channel 同 2 x 27000uf 11 channel 基本上冇分別...

http://a ...

重過人哋部amp少少都係重啲, 水塘大少少都係大啲喎.

你唔駛post個pdf喇, 我琴日喺隔離已經post咗.
回復

yuppi 發表於 2013-6-18 07:36

http://a ...

就算用料差唔得太遠,但各自有自家嘅調音技術,出黎嘅效果應該各有自己風格、不盡相同嘛...
回復

MSZ 發表於 2013-6-18 08:01
重過人哋部amp少少都係重啲, 水塘大少少都係大啲喎.

你唔駛post個pdf喇, 我琴日喺隔離已經post咗.{:5_5 ...

多咗兩個 channel 吾通仲會輕d細d咩,我話仲同 Onkyo 一樣既意思係一樣吾足秤,並吾係話兩部機一摸一樣。

坦白講,淨睇用料仲差過佢自己部合拼旗艦。。。
回復

我部EAD 後級都係得一隻環牛同兩支水塘,瀨野
其實好吾好聲,夠吾夠力,同重量冇關係,君不見啲 Class T amp 得嗰煙盒咁大,用黎推座地都得,玩Hifi 有時都應該與時並進,。 數字係死嘅,人係生嘅,都應該聽完先作決定,耳聽收貨

評分

查看全部評分

回復

bigpun1975 發表於 2013-6-18 11:17
我部EAD 後級都係得一隻環牛同兩支水塘,瀨野
其實好吾好聲,夠吾夠力,同重量冇關係,君不見啲 C ...

我擺明冼你啦
回復

洗乜春呀!跣呀嗎
回復

CX-A5000 MSRP:$2,999.95
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/cx-a5000_black_u/?mode=model

MX-A5000 MSRP:$2,999.95
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/cx-a5000_black_u/?mode=model

預計八月推出!

回復

ice_man 發表於 2013-6-26 13:16
CX-A5000 MSRP:$2,999.95
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/cx-a5000_black_u/?mode= ...

對部pre-amp有d期待
回復

chrisclw 發表於 2013-6-26 15:35

唔知百事佬唔會唔會從投Y記懷抱呢....
回復

chrisclw 發表於 2013-6-26 15:35

順便升級埋
回復

ice_man 發表於 2013-6-26 15:44
唔知百事佬唔會唔會從投Y記懷抱呢....

回復