新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12668|回復: 25

[接線(RCA/ XLR)] 啱啱收到隻黑貓.....Black Cat Cable

Black Cat Cable大家有冇聽過呢個牌子呢?呢間廠D做線技術好堅,之前都同佢買咗條Digital線,用咗成年而家都好滿意,價錢又平,所以今次再訂多條旗艦LectraLine RCA線,今天剛剛收到,包裝精美,線身好柔軟,個插係自己生產,超靚,這個插同條線嘅結構同物料網上寫得好詳細,大家有興趣可以上去睇睇,而且呢個牌子廠方向我透露即將會有香港代理,到時價錢會向上調整,也可能不可在網上訂了!
今晚返屋企試試先

http://www.stereolab.us/gallery-view/black-cat-cable-2/

IMG_1891 (1024x768).jpg
IMG_1892 (1024x768).jpg
IMG_1893 (1024x768).jpg
IMG_1894 (1024x768).jpg
IMG_1895 (1024x768).jpg
IMG_1897 (1024x768).jpg
IMG_1898 (1024x768).jpg

評分

查看全部評分

回復

我都訂了,係團購但未拿。甘快有代理?邊間呢?
回復

請問要幾錢?有興趣試下
回復

mahi 發表於 2013-7-24 16:40
我都訂了,係團購但未拿。甘快有代理?邊間呢?

師兄真識貨 原來你都訂了,廠暫時冇講話邊間會做代理
回復

恭喜恭喜
回復

Black Cat Cable and Stereolab Cable 的設計師 Chris Sommovigo 是勁人一個!
當年的 Kimber Illuminata D60 & Orchid digital cables 其實都是他的設計。

小弟也有用 Black Cat Silverstar75 digital ; Black Cat Morpheus ic ; Stereolab XV-Ultra Ref digital cables.
其中的 Stereolab XV-Ultra Ref 如果用作 clock cable, 小弟拿過去多個friends 的system pk,未輸過!

評分

查看全部評分

回復

kelvin99 發表於 2013-7-24 16:49
師兄真識貨 原來你都訂了,廠暫時冇講話邊間會做代理

我無無聊聊係度看野,甘巧見到條團購thread,見好平下咪唸住再試下。多年前都用過chris的vx2一排(black cat的前身),雖然我覺得效果好似無D review講到甘正,仲有D尖聲,不過可能我果時經驗不足,所以當時意見不能作準,今次會認真聽聽!
回復

CKKeung 發表於 2013-7-24 17:01
Black Cat Cable and Stereolab Cable 的設計師 Chris Sommovigo 是勁人一個!
當年的 Kimber Illuminata D ...

估唔到原來CK兄都咁清楚呢間廠嘅背景
佢條Digital真係好掂,我都曾經同好多大牌子嘅digital線 PK過,最終都係留低佢
回復

kelvin99 發表於 2013-7-24 17:11
估唔到原來CK兄都咁清楚呢間廠嘅背景
佢條Digital真係好掂,我都曾經同好多大牌子嘅digital線 P ...

Chris 的 digital cables 真的非常非常正!
以前小弟在 GC Audio and The Cable Co. 網購,c/p 值已是超高,現在hiendy的團購更是不容錯過!

小弟愚見:Chris 的 digital cables 以往比他的 ic & sc 出色。
新的 Lectraline系列就未知如何。
師兄們快出包膠啦!
回復

師兄:是否煙廠街興發商業.大厦2203室
回復

你又買嘢玩不過Black Cat D線真係平靚正,之前都有留意佢,可惜佢哋未有電源線
回復

恭喜師兄,睇佢個網寫這條RCA真係好利害,攪到我都好想買返條,你試完記得報告呀
回復

StereoLab d digital cable 真係好正,之前有損友帶咗對818俾我試,試過後即刻將一直用開嗰對WW Gold換走...
回復

zelo 發表於 2013-7-25 11:22
StereoLab d digital cable 真係好正,之前有損友帶咗對818俾我試,試過後即刻將一直用開嗰對WW Gold換走.. ...

zelo hing,

818 是Stereolab的新型號!  

小弟的舊型號 XV-Ultra Reference digital cable 已可以把WW Gold 在 direct pk 中秒殺!
回復

CKKeung 發表於 2013-7-25 11:39
zelo hing,

CK兄:
小弟用的Silverstar75 digital 都已經可以秒殺好多大牌子貴價Digital線了

評分

查看全部評分

回復

CKKeung 發表於 2013-7-25 11:39
zelo hing,

真係秒殺... 唔比較過都唔知原來WW Gold cut咗咁多嘢~
回復

會唔會再有團購?
回復

kelvin99 發表於 2013-7-25 11:55
CK兄:
小弟用的Silverstar75 digital 都已經可以秒殺好多大牌子貴價Digital線了  ...

kelvin hing,

I have a Silverstar75 soldered onto a computer plug for my RME soundcard too.  Excellent c/p ratio!

The Stereolab XV-Ultra Ref has a fuller & more musical sound than Silverstar75.

I guess the new 818 must be heavenly!

評分

查看全部評分

回復

師兄,小弟最近搵緊條coaxial及RCA,唔知Black Cat呢兩條得唔得?謝謝
回復