新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 38725|回復: 109

[接線(RCA/ XLR)] Black Cat Cable Lectraline RCA 初部報告

早兩天收到的Black Cat Cable Lectraline RCA,即晚已急不及待收工返屋企即刻插嚟試,駁好之後一開聲.....今次大獲了
一路聽一路諗...冇可能嘅...冇可能嘅...冇可能嘅!!!    我唔相信自己隻耳仔,所以反覆聽了好多隻碟,當然是我聽開最熟悉果幾隻啦,聽咗幾首自己最常聽的歌之後.....唔係下話!!!  條Lectraline境然可以秒殺..係真係秒殺我用開貴佢4倍的S.....,真係大獲,我條線煲到熟哂而條Lectraline係新線未煲,開頭諗住唔會輸,點知...係秒殺,即係話一開聲就即輸,仲要係好明顯,輸得好慘
本來諗住煲返一二百個鐘先出報告,但係呢條線比我嘅驚喜確實好大,所以好想即刻同大家分享我嘅初部試聽嘅感覺。呢條 Lectraline一開聲令我印象難忘的是佢個分析力同低頻,而且聲音帶有一種高貴的感染力,會另你坐定定响度聽音樂,低頻是另我最驚喜的,低頻是來得極有層次,有線條,另你聽得極舒服,而約音細節亦清楚交待,層次分明,只係這些已經完全贏我之前果條,因為有好多我之前係聽唔到的,至於人聲就更利害,口型完全收斂,比之前還要細,清析在正中,而且感情豐富。 暫時初部報告完畢!!!
相信呢條Lectraline潛質相當高,他朝一日煲好之後,聲音我也不敢想像,到時再同大家報告!

評分

查看全部評分

kelvin hing,

Eagerly waiting for your follow-up report!

評分

查看全部評分

回復

攪到我都好想試下
回復

恭喜~相信煲好之後更有驚喜~

評分

查看全部評分

回復

有興趣可以借走試聽2天

評分

查看全部評分

回復

Please remember to reserve me a Lectraline speaker cable.
回復

hercules 發表於 2013-7-26 11:16
有興趣可以借走試聽2天

有興趣WOR
回復

elo 發表於 2013-7-26 11:23
Please remember to reserve me a Lectraline speaker cable.

你番來比個時間我, 我HOLD 比你呀!!
回復

心動不如行動!!
回復

hercules 發表於 2013-7-26 11:35
你番來比個時間我, 我HOLD 比你呀!!

Will your shop open on Saturday ?  If yes, I will pick up the cable on Aug 3.  Thanks.
回復

elo 發表於 2013-7-26 11:51
Will your shop open on Saturday ?  If yes, I will pick up the cable on Aug 3.  Thanks.

Yes, 等你!!!
回復

elo 發表於 2013-7-26 11:23

speaker cable係最抵買!!!你比較下其他品牌的銀線就知。
回復

mahi 發表於 2013-7-26 12:00
speaker cable係最抵買!!!你比較下其他品牌的銀線就知。

回復

我有佢細佬 Neo-Morpheus,不過無驚喜所以擺咗埋一邊

http://stereomatic.com/products/morpheus-the-interconnect
回復

hercules 發表於 2013-7-26 11:16
有興趣可以借走試聽2天

I am interested in borrowing the RCA for audition. Pls PM
回復

攪到我都好想試下x2
回復

我返而對條喇叭線有興趣... 係唔係可以借返屋企試?
回復

如果IC & SC都用Lectraline系列,會否過火或適合呢
回復

tst123 發表於 2013-7-26 12:32
I am interested in borrowing the RCA for audition. Pls PM

記住出REPORET~
回復

邪同學Derek 發表於 2013-7-26 13:21
我返而對條喇叭線有興趣... 係唔係可以借返屋企試?

係, 放低按金OK!!

http://www.facebook.com/Hercules.Workshop
回復