新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6765|回復: 12

[後級] MC601 夾唔夾B&W802D

小弟因装修已經賣晒所有器材,不過又中意老麥個樣。心水喇叭係802D,唔知有冇師兄咁玩?效果如何?

入錯區 去兩聲道問比較好D
回復

how about 803D? Sounds great!
回復

力就一定夠,啱唔啱你口味你要試下先知。

評分

查看全部評分

回復

非常好的配搭,夠力又靚仔。

評分

查看全部評分

回復

Dear 師兄,
McIntosh 配 B & W 已是很多發燒友所認定的最佳配搭,一方有要求,另一方又夠力量提供,亦同是溫厚底聲,風格上亦是好夾得來的

評分

查看全部評分

回復

最近為何對上呢D九唔搭八嘅Posts散佈放各話題!希望管理人正視一下。我們要擧報。
回復

算啦師兄,只要與 McIntosh 有關那就 ok 了
真的無尼頭之 posts 小弟已經刪除了很多,多數以廣告為主。

評分

查看全部評分

回復

B&W+mcintosh会不会速度太慢?
回復

煩請師兄指點下點為之速度慢,何以見得?  師兄如果用過請分享下好喎。

因出差各地順便走訪唔同代理嘅陳列室,目前所見到好多都用呢兩只牌子配置,相信過中定有原因咁配法。聽過好多次都覺得唔錯,對爆發力強勁嘅古典曲目應變能力強,快慢自如。但話時話,B&W 難推公認,並唔系部部amp可餵飽佢。但老麥就算佢陳年老舊嘅MC2100都推得點對800, 咁就莫講呢對601去推802. 以小弟聽開全頻靜電屏板速度特快嘅喇叭都覺得可以,咁師兄何須去擔心乜嘢,放心玩啦。
回復

kenho 發表於 2013-11-4 19:21
算啦師兄,只要與 McIntosh 有關那就 ok 了
真的無尼頭之 posts 小弟已經刪除了很多,多 ...

有時走嚟睇下有乜新話題,但點知都系D無哩頭又睇唔明嘅英文,立時火都嚟,都舉報咗好多。呢D咁嘅一次性開戶亂咁發文嘅混蛋應該拒之門外。就煩咗版主吧。
回復

米糕脏了 發表於 2013-11-7 18:15
B&W+mcintosh会不会速度太慢?

Dear 師兄,
有時所謂快慢並不在乎品牌的匹配,可能性頗多,以閱歷而言,最大可能是電源之配套不適當造成音樂迅變失調,當中多見是電源處理系統的負載或迅間提取性不足所導致,令使功率放大性有所乏力,控制力就自然減弱,所謂的肥、慢聲現象就會出現。
回復

Dear 師兄,
另外一提, McIntosh 價格將於農曆年後全面漲升,約 5~10% 不等,特此通知。
回復