新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5555|回復: 8

[CD播放機] MCD1100 & C2500

剛入手MCD1100,請教下各位如果我想將其中一個搖控器Control晒部CD同埋部c2500呢兩部機,應該要點做?睇唔明說明書,拜託各位高手
恭喜 Ching 有新機玩
回復

全套老麥聲底
回復

Dear 師兄,
先恭賀靚靚 CDP 歸位,
MCD1100 Data in.jpg
只要你使用 3.5mm 耳機插線連接由 McIntosh MCD1100 機背 Data in  ---> McIntosh 合併擴音器或前級放大器機背的 Data Ports 之 CD 位置,即可以前級或合併機之本機遙控去同時控制 MCD1100 了,不需要有其他設定。(注意,請在關機情況下接駁,否則接駁後亦需要開關一次去啟動。)
PS : 注意輸入位置,若 CDP 連接的是 CD2 位置,那 Data Ports out 必需相同是 CD2 ,否則是沒有反應。
回復

Ken sir, 明白!唔該曬
回復

Ken sir, 已照你方法接駁好, 但有個問題就係個搖控應該按邊個掣才可開/關部CDP? 因為我按平時開關果個掣只能control到部c2500, 旁邊"MC"按鈕亮起紅燈, 又再麻煩到ken sir
回復

classic 發表於 2014-2-12 00:38
Ken sir, 已照你方法接駁好, 但有個問題就係個搖控應該按邊個掣才可開/關部CDP? 因為我按平時開關果個掣只 ...

Dear 師兄,
如果接無誤,可以先在操作前,在 C2500 的遙控器上先按一下選擇檔位的 CD 制,令遙控進入 CDP 模式,之後就可以控制 CDP 大部分大路的動作。
PS: 另有其他設定動作是只能在 CDP 本機之遙控上才可操作得到的。
回復

成功控制到
回復

Yeah ~ !!  that good ~ !!
回復