新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10274|回復: 43

[合併擴音機] Gryphon Diablo

本人深圳,想在香港買  Gryphon Diablo 及 Gryphon Scorpio CD機,請問知者,現在雅典實價系幾多? 另:過關有沒高招?多謝
小弟都想知有沒有高人,有高招帶套機過關。
回復

Gryphon Diablo 雅典拿貨幾多銀?還有CD機$?
回復

其實我見內地個價更平
當然比我都會去正規代理買
回復

szbalh 發表於 2014-2-20 16:46
Gryphon Diablo 雅典拿貨幾多銀?還有CD機$?

你應該親自上代理問價,因為除左兩部機外,重要買pc、ic、釘墊……………………
回復

gryphon diablo 全新应可HK$70k 到手!
回復

最衰我老友"大儍"早幾年走左!唔係實幫到手!
回復

2手有好多貨源...唔介意2手50K 內有找
回復

nagramen 發表於 2014-2-20 20:48
gryphon diablo 全新应可HK$70k 到手!

Diablo點解香港代理買,仲貴過內地,哩邊大概RMB 5.4W
回復

remychiu 發表於 2014-2-20 19:05
你應該親自上代理問價,因為除左兩部機外,重要買pc、ic、釘墊……………………  ...

電話問代理,報價9W,吾知折扣幾多
回復

價錢差不多,在深圳買行貨好過啦,點解一定要香港買呢?深圳買行貨都係雅典代理保用喎
回復

szbalh 發表於 2014-2-21 09:44
電話問代理,報價9W,吾知折扣幾多

如果親自上去買埋其它配件,你可以大膽D問價攞多D折扣。
回復

買二手都可以,但一定要係行貨,最好還有保養! 水貨冇保障,隨時奶嘢!
回復

各位知唔知如果香港買部二手機冇盒,帶返上大陸過關打稅係咪會平好多?有冇師兄試過?
回復

fatso 發表於 2014-7-17 10:48
各位知唔知如果香港買部二手機冇盒,帶返上大陸過關打稅係咪會平好多?有冇師兄試過? ...

舊机話自用有机會免稅。但流行牌子机會較低。小弟帶對舊 Focal MUBe 也免稅但 Meridian DSP 5000 喇叭則比 400人仔。稅率係机价 20%

評分

查看全部評分

回復

tst123 發表於 2014-7-17 10:57
舊机話自用有机會免稅。但流行牌子机會較低。小弟帶對舊 Focal MUBe 也免稅但 Meridian DSP 5000 喇叭則 ...

佢點知個機價? 斷估  例如如果我帶部Diablo上去,話自用的,咁須唔須要打稅呢?
回復

tst123 發表於 2014-7-17 10:57
舊机話自用有机會免稅。但流行牌子机會較低。小弟帶對舊 Focal MUBe 也免稅但 Meridian DSP 5000 喇叭則 ...

我曾經聽過,海關有個當地售價表,唔知係咪真既
回復

sw20 發表於 2014-7-17 12:03
我曾經聽過,海關有個當地售價表,唔知係咪真既

咁多牌子咁多型號都有哂價錢
回復

fatso 發表於 2014-7-17 11:03
佢點知個機價? 斷估  例如如果我帶部Diablo上去,話自用的,咁須唔須要打稅呢? ...

斷估兼睇心情。一次話舊時野便望都唔望便叫我走,一次上網check 價
回復

fatso 發表於 2014-7-17 10:48
各位知唔知如果香港買部二手機冇盒,帶返上大陸過關打稅係咪會平好多?有冇師兄試過? ...

我識得有位師兄將部二手機放喺個微波爐嘅紙盒,就咁過關冇人會問呢D平野電器咁話。
不過聽聞近呢幾個月風聲幾緊,唔知呢招仲work唔work?
回復