新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6681|回復: 9

[分享] 一流服務

今天可享受到昇和的一流服務,事緣我的 C2500 因插 AV Bypass 和 Tuner 都有很大的 noise ,昇和派了梁師傅上來和我眼進,他將我所有的 訉源和電源繼一跟進,最後找出根源,一一和我修復,使我的系統靜如深海。在此我多謝梁師傅和昇和維修部的黃師傅的貼心服務!順便在此分享梁師傅的經驗,他說 noise 多是來自電源的水線和天線的 grounding ,而我的系統是兩樣都中咗,真係六合彩又唔見中,呢樣就全中!
C-hing,

Then how to fix your problem finally?
回復

katsui 發表於 2014-3-26 23:41
C-hing,

Then how to fix your problem finally?

師兄,梁師傅將每一條電源,包括拖板的相位跟準,水線全通;又將天缐插頭的網全不接缚,咁就解決咗問題了。講似簡單,但如不是富經驗的技師,相信會一頭煙呢!
回復

回復

想請教個noise既意思係咪好明顯有雜聲?
回復

brucesh 發表於 2014-4-2 10:53
想請教個noise既意思係咪好明顯有雜聲?

我遇到的是當 AV amp 或 tuner 的 RCA 一插入 C25OO 就即刻有 hum 或 woo 聲,就好像tuner 未tune 正台的聲音。
回復

liting 發表於 2014-4-2 18:39
我遇到的是當 AV amp 或 tuner 的 RCA 一插入 C25OO 就即刻有 hum 或 woo 聲,就好像tuner 未tune 正台的 ...

明白
回復

Nice ~ !!
回復

老麥無得頂

我都歸隊
回復

貓哥 發表於 2014-4-18 22:34
老麥無得頂

我都歸隊

Dear 師兄,
Welcome you 啦