新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7122|回復: 10

[合拼擴音機] Ma7000

Ken sir,
而家買,會唔會太遲?同D新款7900,6900是否差很多?
除左份dac外,其他會好過7900嗎? 好似都冇by-pass.
等MA8000啦
回復

Dear 師兄,
對的 MA7000 是不帶 DAC 、Passthru 功能和 MC LP 唱頭放大的,唯一比其他機強的只有純力量的功率輸出 ,當然比不上未來的 MA8000 強 ,但又在價格上比它平了一段呢,暫估計 MA8000 售價大約 HK$8xxxx 左右
回復

其實如果唔要av pass through, MA7000 係部好機!
如果唔介意二手, MA6900亦好正!
回復

mingson 發表於 2014-4-14 13:54
其實如果唔要av pass through, MA7000 係部好機!
如果唔介意二手, MA6900亦好正!  ...

同意呢
回復

想請教下,如果我想將部MA7000接去AV amp俾前置用,應該點接法呢?
回復

bigair 發表於 2014-4-25 15:55
想請教下,如果我想將部MA7000接去AV amp俾前置用,應該點接法呢?

Dear 師兄,
由於 MA7000 並未帶有 Passthru 功能,只能以 Pre-out 直接 input AV amp. ,以兩音控形式去工作,又或可拔掉 MA7000 機背之橋接 short Link ,以純前或純後級去配合其他器材,以單一形式使用。
回復

kenho 發表於 2014-4-25 17:27
Dear 師兄,
由於 MA7000 並未帶有 Passthru 功能,只能以 Pre-out 直接 input AV amp. ,以兩音控形式去 ...

唔該晒,等我試下先
回復

bigair 發表於 2014-4-26 03:01
唔該晒,等我試下先

Dear 師兄,
不用客氣,感謝支持呢
回復

kenho 發表於 2014-4-25 17:27
Dear 師兄,
由於 MA7000 並未帶有 Passthru 功能,只能以 Pre-out 直接 input AV amp. ,以兩音控形式去 ...

已試了,當後級用好d,好過用兩音控制
回復

bigair 發表於 2014-5-3 13:46
已試了,當後級用好d,好過用兩音控制

Dear 師兄,
很同意呢
回復