新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8322|回復: 20

[電視機] 4k TV 㨂邊部

想問下大家 4k TV
三選一揀邊部
Sony 65X9000
Samsung UA65F9000
LG 65LA9700
I vote for LG 65LA9700.

Tried direct AB comparison with Sony 9000 & Samsung 9000 found that Sony is quite dim.
回復

jj338 發表於 2014-4-16 19:01
Sharp 70UD10A

http://s.taobao.com/search?spm=a230r.1.13.3.1qeJyG&q=sharp+70ud1&spu_title= ...

大陸買?又唔係咁想,又要加機頂盒
回復

去dsc買大陸 康佳 55寸四K,六核安卓4.3。  9999港紙。
回復

Syzsyzsyz 發表於 2014-4-16 19:21
去dsc買大陸 康佳 55寸四K,六核安卓4.3。  9999港紙。

呢部都好抵玩,不過target係65,
買大陸機,不如博部Letv 70, 一萭人仔
回復

jj338 發表於 2014-4-16 19:46
香港都會有一樣型號,不過會貴好多下,其實大陸買idtv香港用係唔洗加機頂盒,我依家部都係兩三年前係大陸 ...

我街坊之前買左部sharp 70,唔知咩model,但畫面唔靚
回復

畫面愈大,應當要求更高,否則.....缺點更大!

評分

查看全部評分

回復

回復

回復

好正呀
回復

Sharp new model very good
回復

我以前是Sony電視粉絲,上一部就是Sony第一代高清電視46"X200A,
到决定買4K電視時,參考了網上/雜誌/電器鋪現場比較,結果買了LG65LA9700.

評分

查看全部評分

回復

mopitfat 發表於 2014-4-21 17:28
我以前是Sony電視粉絲,上一部就是Sony第一代高清電視46"X200A,
到决定買4K電視時,參考了網上/雜誌/電器鋪現 ...

回復

師兄請問用4K藍光機加4K碟和沒有4K的藍光機加,睇落是否分別好大?
回復

師兄!請問幾錢和邊樹買?THX
回復

ngng 發表於 2014-4-23 18:26
師兄請問用4K藍光機加4K碟和沒有4K的藍光機加,睇落是否分別好大?

未試過,等買新blu-ray機和碟才試.
回復

Hammondlo 發表於 2014-4-28 13:46
師兄!請問幾錢和邊樹買?THX

最初去旺角蟲穴問,國內板34xxx,韓板加4000.
跟住去九龍塘百記問,原裝韓板43xxx,送超市禮卷,blu-ray機,32"電視,平板電腦,重有天綫,HDMI線等,
還有原裝掛牆架,加埋差唔多10000,重有24個免息分期,大人即刻扑鎚.
但要俾600安裝費,及個脚架好很大,要揾地方放.
回復

有的想買LG, 但從未用過LG, 唔知LG的電視易唔易壞 , 驚兩年貨仔 ...
回復

我朋友話比較過sharp 部70寸比LG9700仲靚
回復

我揀 LG 65LA9700
1, "三年保" , 若sony加多一年保要比多千幾蚊 , 但呢的野話唔埋, 因為依家的電子野壽命比以前短 , 即使日本做(以前部sony X300夠話日本做 , 但用左兩三年左右即死)
2, Full led 比較過, 感覺上色準自然 , 無咁人工化 ,
    而且, 聽講最後一批, 因成本高其它廠出過之後無再出 (sales講)
3, 贈品約3-4K
4, 即使現時無HDMI 2.0, 但4K仲未成熟, 將來可能會好快又HDMI 2.1 , ......,
    如果上軌道, 有齊晒一套HDMI 2.0 player, am , .....碟 , 起碼都要等兩三年,
    但整體來講 4K睇1080p ,出來的畫面比高清機靚, 況且外國網站話LG, Sony 韌體可官方網升到級上HDMI 2.0,

評分

查看全部評分

回復