新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4944|回復: 16

[其他] "X材料" , "S物料"

昨晚上網睇到這個廣告......睇到這樣的內容.....

請問甚麼是 " X 材料 "?

請問甚麼是 " S 物料 "?
混合膠, 我估........................
回復

廣告有時是給想看它的人看. 如果你不想看它, 你會發現好多廣告是講一埋無厘頭的話.

或者這是廣告的目的 --- 製造一個話題. 這個廣告做到了.
回復

係唔係份稿未完就登… 未填番 d algebra...
回復

Siuping 發表於 2014-4-17 11:01
係唔係份稿未完就登… 未填番 d algebra...

哈,咁都比你諗到

如果真係嘅話就真係笑死人
回復

會唔會等於去餐廳同侍應講要Sodium chloride......其實係講salt
可能寫清楚會俾人.......
回復

其實可以簡單註解說明一下.
這樣" X 材料 " / " S 物料 "也實在太難明白
回復

可能寫呢篇廣告位人兄鍾意去茶餐廰,
慣左 A,B,C 餐
回復

http://www.wilsonaudio.com/product_duette2-specs.php
Wilson Audio 本身 spec 就咁寫,不過 info 冇像這廣告咁拿出來強調。這真,我想個寫這中文的人也有點頭痛是乜。

這真,廣告尤其是中式的,有時比外人睇就得,比燒友睇有時笑死. 就像那個“原音”........
回復

網站真係寫:

X-Material
S-material baffle

真係難為了做廣告那位了.
回復

正呀!S料,X料出咗十年啦,一早就爆咗料啦!
回復

西門兄可以說一下是乜來嗎?我只感像車用的膠,但又不是碳纖維咁貴的東西,就是感咁大冇問題真是服晒。

感覺上,vivid 的好像厚硬得多。
回復

哈哈,可能係商業機密,又或者係合成物料不便透露姐~
回復

系三叔枱面石
回復

人造雲石?
回復

WA has been using this definition since WP7 if i remember correctly. never know what it is.  but there are a lot of noise when they change dealer and a lot of the enclosure cracked.
回復

唉,乜Wilson重有支持者? 咩原因要買佢? 鐘意佢爆得快,好世界?
X 物料,S 物料,真係咁都有說服力?
回復