新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: feellikecyber

[後級] 如果有28萬, 您會買甚麼mono block??

幾多萬都好,配搭前級同推咩喇叭真係有非常大的關係。

評分

查看全部評分

回復

I vote Passlabs class A
回復

911 mk3 is also good choice
回復

I still vote Bricasti M28
回復

EAR Paravicini M100A
回復

六合彩二獎唔止28萬,英國2016年12月31日六合彩二獎有超過2千6百萬英磅派彩,可惜我只中1個字。
UK Lottery.png
回復

kennyhong 發表於 2016-12-5 16:39
幾多萬都好,配搭前級同推咩喇叭真係有非常大的關係。

同意。其實真要看博主配搭和喜好,經營多年大牌子有二手價,聽落不喜也可換。近年新constellation我印象也好。
回復

constellation這牌子聲音是好,缺點是改款速度太快,內部線路配線很亂
跟身價不符合
回復

上得声之島有冇試atc12"座地Class a有源喇叭,代理好似賣$25万,之前去聽過都覺得唔錯,但奈何香港人唔多喜歡用有源,如作為用家唔係成日换線材其實都可諗諗。
回復

dandylinpsst 發表於 2017-1-15 21:00
constellation這牌子聲音是好,缺點是改款速度太快,內部線路配線很亂
跟身價不符合 ...

仲有係賣到呢個價重用這種display, 不能long lasting! 唔預你可長keep 部機!
回復

如果要同911mkiii差不多size,咁嘅價位又有咩選擇?
回復

ToShanWong@FB 發表於 2017-1-30 09:49
如果要同911mkiii差不多size,咁嘅價位又有咩選擇?

Audia strumento no.4 會太大嗎?
回復

AS881 發表於 2017-1-30 10:53
Audia strumento no.4 會太大嗎?

No.4 咩價位?

好聲過911mk3?

Thanks
回復

ToShanWong@FB 發表於 2017-2-11 11:46
No.4 咩價位?

好聲過911mk3?

我重來都唔覺得911好好聲
B 仔damping 好大, 好難夾到喇叭出好聲, 真係唔易夾, 要好配合週邊D嘢! 相對其它高級機比較易出靚聲。
回復

ToShanWong@FB 發表於 2017-1-30 09:49

又或者試吓新到既Bricasti M15 stereo power! 我覺得幾正㗎!
回復

28個系好多錢,但諗到如果用28個買部車,跟本就好common,通街都係!
點解28個的power amp係富豪级,而你揸部28個嘅私家車出街又唔講係富豪级呢?

評分

查看全部評分

回復

加多少少, 買AA 新monoblock
回復

leo... 發表於 2017-10-18 22:12
28個系好多錢,但諗到如果用28個買部車,跟本就好common,通街都係!
點解28個的power amp係富豪级,而你揸 ...

價值觀問題姐, 身邊有玩吓hifi又有車既朋友, 佢套機一定貴過架車. 佢話車貶值速度超快, 唔值得買咁貴
而又有另一fd, 佢兩公婆一人一架車(MB&BM), 住二千呎屋, 入伙時問我有咩hifi介紹, 用來聽吓歌睇吓電視睇吓戲, 我問幾多筆值? 佢話萬零兩萬執一套ok啦
28個的power amp, 10年後唔會變兩萬八. 28個買部車, 10年後得翻十份一價, 甚至乎劏車價, 幾千

評分

查看全部評分

回復

shooter 發表於 2017-10-19 15:20
價值觀問題姐, 身邊有玩吓hifi又有車既朋友, 佢套機一定貴過架車. 佢話車貶值速度超快, 唔值得買咁貴
而 ...

仲未計養10年車要使幾十萬
回復

嚦嚦 發表於 2017-10-19 15:30
仲未計養10年車要使幾十萬

唔計維修保養牌費燕梳.....剩係計停車場, 10年都要4-50個
回復