新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9033|回復: 9

[前級] 請教 C2300 and C2500 胆的用途...

請問 C2300 and C2500 都有 6 隻胆,
但是不是有 4 隻是專 for Phono?
Left MM Phono, Right MM Phono, Left MC Phono and Right MC Phono...
如果我唔聽黑膠的話係咪可以唔插呢 4 隻胆呢..??
謝謝...!!

C2500

C2500
師兄, 前排有post講過, 就係本版下方, 希望幫到你

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... &extra=page%3D1
回復

Thanks CHing...!!!
回復

Dear 師兄,
total 6 pcs , 2 pcs for MM 放大 , 2pcs for MC 放大 , 2pcs for Pre-amp output
回復

聽聞老麥內置的唱頭膽放大器質數好高,比美身價過萬的獨立唱頭放大器.

評分

查看全部評分

回復

回復

wai3462 發表於 2014-7-30 23:59
聽聞老麥內置的唱頭膽放大器質數好高,比美身價過萬的獨立唱頭放大器.  ...

希望 McIntosh 出部無 Phono 的膽前級..................
平番一兩萬就好...!!
回復

wai3462 發表於 2014-7-30 23:59
聽聞老麥內置的唱頭膽放大器質數好高,比美身價過萬的獨立唱頭放大器.  ...

唔係聽聞,用緊C2500嘅內置唱頭放大,非常滿意 ,攪到心痕痕想換返個靚少少膠盤添
回復

咁我想問下7900嘅phono amp會唔會好過我用ifi iphono?
thx
回復

iamericpau 發表於 2014-8-19 12:02
咁我想問下7900嘅phono amp會唔會好過我用ifi iphono?
thx

Dear 師兄,
世上並沒有最靚聲的 Hi Fi ,只有最啱聽的 Hi Fi ,我只可說 MA7900 所帶有的 MM, MC phono amp 可比美數仟元級別 phono amp,是 McIntosh 工程師為了方便用家,不必在傳統合併機上附加多個小盒,如 phono amp、同軸、光纖、USB DAC 之類配件,而且亦肯定百分百匹配,與及質素上亦有所保証,這的確是非常貼心的誠意設計。
回復