新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3823|回復: 15

[分享] Soulution新產品~全亞洲首度亮相

早兩日收到東哥通知Soulution最新產品725 preamplifier、560 D/A Converter同埋541 SACD Player剛剛運到show room、當然要第一時間上去睇睇啦。同場仲有早前已亮相嘅701 monoamplifier同埋711 stereoamplifier,有興趣可上名望睇睇,不過佢地依家set緊機預備高級視聽展,所以場地比較亂。唔急的話係2014視聽展都會展出有關產品同埋會有現場示範,有興趣左嘅朋友到時。記得去睇吓聽吓喇。

評分

查看全部評分

代理有靓機 (Soulution),有靚speaker (YG Acoustic),有靚架 (CMS),但可惜冇乜同等level的富音樂味的靚綫材作調和。

評分

查看全部評分

回復

CKKeung 發表於 2014-7-26 12:45
代理有靓機 (Soulution),有靚speaker (YG Acoustic),有靚架 (CMS),但可惜冇乜同等level的富音樂味的靚綫 ...

不過感覺725比較有味,有時間可以去試吓!

評分

查看全部評分

回復

不知541 SACD Player素质如何,最近想换CD机
回復

我是阿土 發表於 2014-7-26 14:55
不知541 SACD Player素质如何,最近想换CD机

師兄如你有興趣可直接打電話約時間上去試聽,咁咪知到部機嘅質素合唔合你意囉...
回復

CKKeung 發表於 2014-7-26 12:45
代理有靓機 (Soulution),有靚speaker (YG Acoustic),有靚架 (CMS),但可惜冇乜同等level的富音樂味的靚綫 ...

CKK兄,都冇計啵!唔會所有好野都集中晒係一間代理度嘛,話時話狗狗線都唔差吖…
回復

先多謝Mr Ice分享, 請問現埸CDP去DAC接法
回復

feellikecyber 發表於 2014-7-26 23:07
先多謝Mr Ice分享, 請問現埸CDP去DAC接法

541 SACD Player──XLR─> 725 pre-amp ──XLR──> 701 power amp
Note book ─WiFi─> 560 D/A Converter  ────XLR────┘
回復

very good
回復

ice_man 發表於 2014-7-27 00:03
541 SACD Player──XLR─> 725 pre-amp ──XLR──> 701 power amp
N ...

WiFi
回復

Cyber兄, 部CDP係無經DAC直入pre-amp嘅,部DAC係用黎玩CAS的,如你去視聽展的話應該會見到呢套組合...
回復

ice_man 發表於 2014-7-27 09:13
Cyber兄, 部CDP係無經DAC直入pre-amp嘅,部DAC係用黎玩CAS的,如你去視聽展的話應該會見到呢套組合...{:5 ...

Mr Ice, 原來如此
回復

回復

541同540嘅分別響邊呢?
回復

Oscar 發表於 2014-7-29 16:06
541同540嘅分別響邊呢?

DAC果part唔同左,依家USB-DAC可解DSD file...
回復

ice_man 發表於 2014-7-29 20:47
DAC果part唔同左,依家USB-DAC可解DSD file...

明白了
回復