新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5945|回復: 19

[解碼器] Benchmark DAC2 HGC 及 Mytek 192 DSD DAC 二揀一

小弟想請問各位師兄,如果Benchmark DAC2 HGC 同Mytek 192 DSD DAC 兩者比較,邊部配Adam A5X 比較匹配,還是以呢個價錢有其它更好選擇,望各位師兄指教及俾小小意見。謝謝!
投benchmark一票,mytek好乾啊
回復

我是DAC2用户,DAC2无论功能,稳定度都令我很满意。 IMG_2947.JPG

評分

查看全部評分

回復

如果只係2選1的話,
我都覺得Benchmark DAC2無咁乾!
但如果你已用Adam喇叭, 建議用返D厚聲小小嘅DAC會夾D。
例如M2tech Young DSD 或 BMC PureDAC都有好好多!
回復

User mytek + cardas rca cable very good !
回復

capra 發表於 2014-8-21 11:29
如果只係2選1的話,
我都覺得Benchmark DAC2無咁乾!
但如果你已用Adam喇叭, 建議用返D厚聲小小嘅DAC會夾D。 ...

謝謝師兄指教,搵日去試吓效果如何先。
回復

多謝以上各位師兄回覆!
回復

huangkang 發表於 2014-8-21 03:54
我是DAC2用户,DAC2无论功能,稳定度都令我很满意。

ching, 你部dac2 的dsd 2x 4x 是否可解5.6m 11.2m files? thx~
回復

我都用緊A5X,配wyred4sound個人覺得比較夾
回復

2選1的話, Benchmark DAC2
回復

dennis88 發表於 2014-8-21 09:06
ching, 你部dac2 的dsd 2x 4x 是否可解5.6m 11.2m files? thx~

I am not sure these files, but I am using Macbook Air and A+, so far I have no trouble to play anything. WAV or SACD-ISO.
回復

Mytek~ is pretty awesome for this price point. I am a current Mytek user.
回復

Mytek. 要用DSD SOURCE,Firewire in 同 XLR 出主動喇叭 or Monoblock。
回復

locusyam 發表於 2014-8-23 16:43
Mytek. 要用DSD SOURCE,Firewire in 同 XLR 出主動喇叭 or Monoblock。

多謝師兄指教!現有Cardas clear sky rca 唔知夾唔夾Mytek?
回復

夾到超正. Mytek 好夾 cardas.
回復

我用 micro twin ja...... 都已經正. 你 cardas sky 實得
回復

lau2001hk 發表於 2014-8-23 18:18
我用 micro twin ja...... 都已經正. 你 cardas sky 實得

既然OK!咁就要試吓喇。Thanks!
回復

Ching有機會可以試下Lynx Hilo,樣又靚仔,而且比mytek要好。
回復

投benchmark一票
回復

C-Hings, how about Mytek using RCA output + Cardas?
回復