新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sunny14148

[擴音機] DEVIALET 同好會

Simplythere 發表於 2017-9-26 16:10
出售 Devialet Expert 440 pro
行貨, 新淨, 佒有4年+保 invoice 11/2016
PM

二手買賣區幫到你
回復

Ching 放機換咩機?
回復

claimed to be the photos of the new board and 'antenna' in pro at website devialetchat
dev 1.jpg
dev 2.jpg
回復

Devialet機箱做得實在太極緻,一切外加的東西都只有極少的空間放置,例如個要將地線接駁到個ground post..
回復

ConstantK 發表於 2017-9-30 09:47
claimed to be the photos of the new board and 'antenna' in pro at website devialetchat

天線這樣裝會阻住rca插線 我諗是prototype, 成品不會做成這樣吧?

評分

查看全部評分

回復

nicknick 發表於 2017-9-30 10:28
天線這樣裝會阻住rca插線 我諗是prototype, 成品不會做成這樣吧?

咁唔止使用PC有空間限制,連用RCA都好頭痕
回復

已收到方浪Andrew通知,時間雖然未定.但法國Devialet將會開始做upgrade.
回復

Harwood 發表於 2017-9-30 11:43
已收到方浪Andrew通知,時間雖然未定.但法國Devialet將會開始做upgrade.

網上消息話devialet會於10月17日公報upgrade的細節,咁起碼最遲都應該係嗰日姐,不過期待upgrade會提高音質,加入新的有用功能(DPM省電功能不算是有用的function吧)。我無期間devialet會短期內推出room correction(即使會推出的話,由於佢並無做開RC,相信都會有排好多好多bugs要解決)。都係嗰句,提升嗰個舊石器時代的APP更實際...
回復

ConstantK 發表於 2017-9-30 14:19
網上消息話devialet會於10月17日公報upgrade的細節,咁起碼最遲都應該係嗰日姐,不過期待upgrade會提高音 ...

提升嗰個舊石器時代的APP更實際... X2
回復

回復

去devialet 總檀試7.7 phantoms,及聽Julian 講解
回復

Thorens turntable? 7隻GOLD真係勁到爆哂錶
回復

終於等到啦
Devialet Core Infinity

Devialet Core Infinity.JPG

https://help.devialet.com/hc/en- ... ty-Log-October-17th

評分

查看全部評分

回復

不過唔知upgrade 咗之後,會唔會影響到個RoonReady certification
回復

rocmanb 發表於 2017-10-18 18:30
不過唔知upgrade 咗之後,會唔會影響到個RoonReady certification

當然唔會影響,因為Expert本身都冇RoonReady...
回復

nicknick 發表於 2017-10-19 12:31
當然唔會影響,因為Expert本身都冇RoonReady...

唔係喎,因為我已經用Roon (安裝在Nas上) 經Lan 直接control Devialet 聽歌,咁都唔算Roon ready ?
回復

rocmanb 發表於 2017-10-19 18:10
唔係喎,因為我已經用Roon (安裝在Nas上) 經Lan 直接control Devialet 聽歌,咁都唔算Roon ready ? ...

唔算,只係roon透過(內置的)devialet AIR傳送聲音給Expert,
要掉轉Expert內置Roon傳送聲音的RAAT protocol (簡單講即係內置Roon Bridge) 才叫RoonReady。

不過roon可以內置AIR直駁Expert我已接受,唔強求roonready,
反而我好需要Expert內置QobuzConnect!

評分

查看全部評分

回復

nicknick 發表於 2017-10-19 18:28
唔算,只係roon透過(內置的)devialet AIR傳送聲音給Expert,
要掉轉Expert內置Roon傳送聲音的RAAT protoco ...

OIC 我以為而家已經係添,不過其實依家已經好方便 I like it
回復

原來唔係講笑,條天線真係咁樣裝。

好彩機身繼續內置有wifi天線,外置的是optional的加強天線,可以唔裝。
回復

NickNick師兄,你已收到將你的ODA送回法國的電郵了!?恭喜哂。

那條外置(可加可唔加)的天線全黑色當然經典,但其實Devialet都可以找世界知名的藝術家合作,設計一D更富藝術感的天線造型,再在天線表面加上插畫,又會夜光的款式
回復